Grid star
eveniment

ANPC, CONTROL AMPLU LA DRAGONUL ROSU - La actiune au participat si reprezentanti ai Sectiei de Investigare a Crimei Economice. S-au aplicat amenzi de aproape 200.000 lei. Ce au gasit comisarii

Amenzi de aproape 200.000 de lei si spatii comerciale sigiliate in urma controlului facut de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) in complexul en-gros Dragonul Rosu. Au fost controlati 53 de operatori economici care activau in diverse domenii comerciale (confectii textile, jucarii, cosmetice, produse electrice), la 38 dintre acestia verificarile nefiind inca finalizate. 


Potrovit ANPC, s-au aplicat, pana in acest moment, 21 de amenzi contraventionale, in valoare de 190.500 lei si doua avertismente. Comisarii au sigilat 28 de spatii comerciale, intrucat pe suprafata acestora au fost identificate produse posibil periculoase sau contrafacute, urmand ca, in perioada urmatoare, operatorii economice sa probeze cu documente faptul ca produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse contrafacute, investigatia sa fie continuata de politisti. In plus, ANPC a constatat in unele cazuri si lipsa documentelor de provenienta a marfii comercializate.

Iata anuntul ANPC:


"Pe data de 17.11.2021, s-a desfasurat o ampla actiune de control conjugata a Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Bucuresti-Ilfov, CRPC Sud Muntenia Ploiesti, CRPC Centru Brasov, CJPC Constanta pentru a verifica modul in care este respectata legislatia in vigoare, in domeniu, in complexul en-gros Dragonul Rosu. 
 
La actiunea, derulata sub coordonarea Vicepresedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafa, au participat si reprezentanti ai Sectiei de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov. 
Au fost controlati 53 de operatori economici, care activau in diverse domenii comerciale (confectii textile, jucarii, cosmetice, produse electrice), la 38 dintre acestia verificarile nefiind inca finalizate. 
 
Comisarii ANPC au aplicat, pana in acest moment, 21 de amenzi contraventionale, in valoare de 190.500 lei si 2 avertismente.  

 Ca urmare a acestei actiuni, au fost luate si masuri speciale, respectiv:

-au fost sigilate 28 de spatii comerciale, intrucat pe suprafata acestora au fost identificate produse posibil periculoase sau contrafacute, urmand ca, in perioada urmatoare, operatorii economice sa probeze cu documente faptul ca produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse contrafacute, investigatia sa fie continuata de politistii de la SICE;

-s-a dispus interzicerea introducerii pe piata a produselor neconforme, in cazul a 5 operatori economici. 
 
Dintre cele mai importante abateri constatate, mentionam:

● deficiente de informare a consumatorilor, 
● lipsa afisarii certificatului de inregistrare al companiei, 
● lipsa instructiunilor de utilizare si intretinere, precum si a informatiilor de siguranta in limba romana, de pe etichete,
● lipsa declaratiei de conformitate a produselor, 
● lipsa oferirii certificatelor de garantie pentru produse, 
● lipsa afisarii preturilor
● lipsa documentelor de provenienta a marfii comercializate
● comercializarea unor jucarii notificate pe Sistemull de alerta al UE - RAPEX, 
● comercializarea unor produse potential periculoase sau contrafacute”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani