Grid star
eveniment

ACHIZITIE IMPORTANTA - Tuca Zbarcea & Asociatii a oferit servicii de asistenta juridica Engie Romania

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a oferit servicii de asistenta juridica Engie Romania cu privire la o achizitie importanta.

Este vorba despre achizitia unui parc fotovoltaic, compus din doua ferme, cu o capacitate instalata totala de 9,3 MW.

Tuca Zbarcea & Asociatii a oferit asistenta Engie Romania cu o echipa mixta, coordonata de Irina Moinescu (foto), Partener (Energie), din care au facut parte: Raluca Misu, Managing Associate (Real Estate), Andreea Oprisan, Managing Associate (Dreptul Concurentei), Irina Raileanu, Managing Associate (Litigii), Iuliana Leon, Managing Associate (EPC – contracte de inginerie, achizitie si constructie), Roxana Pana, Managing Associate (Dreptul Mediului), Marius Barladeanu, Managing Associate (Drept societar/comercial si Energie).

Strategie

ENGIE Romania a finalizat achizitia unui parc fotovoltaic, compus din doua ferme, cu o capacitate instalata totala de 9,3 MW. Parcul face parte din Ever Solar SA, filiala detinuta de dezvoltatorul german de parcuri fotovoltaice, Soventix, si Alpin Solar, coproprietar si dezvoltator.

Fermele fotovoltaice sunt localizate in satul Cristuru Secuiesc din judetul Harghita. Ele au fost puse in exploatare in anul 2015, producand pana in prezent ~55 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrica a aprox. 34.000 gospodarii.

Achizitia este in linie cu strategia ENGIE Romania, axata pe dezvoltarea energiilor regenerabile care au un rol cheie in tranzitia energetica. ENGIE considera ca dezvoltarea energiei regenerabile este esentiala pentru decarbonizarea sectorului energetic si pentru reducerea emisiilor de carbon:

“Aceasta achizitie marcheaza o noua etapa in atingerea obiectivului de a deveni, pana in 2030, un investitor important in domeniul energiei regenerabile in Romania si de a contribui, astfel, la ambitia grupului de a fi liderul tranzitiei energetice.

Pe plan local, obiectivul nostru este de a  ocupa o pozitie de lider pe segmentul de energie regenerabila centralizata -dat fiind ca energia eoliana si cea solara vor avea o pondere tot mai mare in viitorul mix energetic al tarii- si de a oferi energie verde clientilor nostri, persoane fizice sau juridice.” a declarat Eric Stab, Presedinte & CEO of ENGIE Romania.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani