Grid star
eveniment

ULTIMATUMUL LUI CITU - In 90 de zile incepe debransarea de la lumina si gaze a datornicilor (Document)

Guvernul se reuneste joi, 5 august 2021, pentru a adopta Ordonanta de Urgenta care permite decontarea celor care nu si-au achitat facturile la energie si la gaze, in proiect facandu-se referire la cei „rau platnici” care au profitat de prevederile starii de urgenta.
Concret, este vorba despre abrogarea art. 72 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2020 care prevede ca "Pe perioada starii de alerta, operatorii de transport si distributie energie electrica si gaze naturale asigura continuitatea furnizarii serviciilor, iar in situatia in care este incident un motiv de debransare/deconectare, amana efectuarea acestei operatiuni pana la incetarea starii de alerta”.
Potrivit proiectului, cei care au datorii la energie si gaze au la dispozitie 90 de zile de la publicarea OUG in Monitorul Oficial ca sa achite facturile restante, sau sa-si clarifice situatia.
Guvernul considera ca printre datornici se numara si „rau-platnici” care au profitat de prevederile legale si nu au platit lumina si gazele.

Iata ce prevede proiectul OUG

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani