Grid star
eveniment

GUVERNUL SPARGE PUSCULITA - Se dau bani pentru investitii. S-a stabilit destinatia fondurilor alocate

Guvernul aloca aproape 1 miliard de lei pentru investitii. Astfel, 500 de milioane de lei sunt din Fondul de rezerva pentru continuitatea derularii unor programe de investitii, prin onorarea solicitarilor de transfer inregistrate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

Concret, bugetul Programului National de Dezvoltare Locala se suplimenteaza cu 175 de milioane de lei, pentru Programul national de investitii ”Anghel Saligny” se aloca 100 de milioane de lei, pentru Programul national de constructii de interes public sau social - 200 de milioane de lei, iar 25 de milioane de lei reprezinta credite de angajament si bugetare, asigura finantarea cheltuielilor de personal, precum si plata sentintelor judecatoresti ramase definitive si irevocabile.

Se umbla la Fondul de rezerva

O alta hotarare prevede suplimentarea bugetului Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene pe anul 2023 cu suma de 400 milioane lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pentru onorarea cererilor de plata/rambursare depuse de beneficiari, pentru acoperirea partiala a sumelor indisponibile la momentul actual, pana la rectificarea bugetara aferenta anului 2023. Fondurile sunt necesare pentru eliminarea blocajului financiar generat de  imposibilitatea efectuarii platilor catre beneficiari din cauza deficitului de finantare existent la nivelul autoritatilor de management pentru Programul Operational Regional si pentru Programul Operational Infrastructura Mare.

Bani pentru sport

Se suplimenteaza si bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru Agentia Nationala pentru Sport cu 30 de milioane lei pentru cheltuielile aferente lunilor septembrie si octombrie.

Fondurile sunt destinate incheierii contractelor cu federatiile sportive nationale pentru:

-finantarea unor cheltuieli urgente sau neprevazute aparute in timpul exercitiului bugetar;

-finantarea competitiilor care constituie criterii de calificare la campionatele mondiale, campionatele europene si alte competitii cuprinse in calendarul sportiv international, precum si pentru sustinerea activitatii de pregatire pentru finantarea anului preolimpic 2023 (cazare, masa, transport, inchirieri de spatii, promovare si publicitate, echipamente, prestari servicii).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani