Grid star
eveniment

ASCULTATI CE VOR ROMANII– Proiect de lege pentru ca "sefii” tarii sa nu mai ignore initiativele cetatenesti (Document)

Romanii sa nu mai fie ignorati de "sefii” Romaniei. Asta prevede proiectul de lege depus in Senat privind modificarea Codului administrativa. Concret, se propune introducerea unui termen de cel mult 40 de zile pana la care proiectele de hotarare privind initiativele cetatenesti pot fi dezbatute si votate.

Potrivit expunerii de motive, in momentul actual, Codul administrativ nu specifica un termen pana la care proiectul de hotarare privind initiativa cetateneasca poate fi supus la vot in Consiliile locale sau judetene. Astfel, exista cazuri in care astfel de proiecte de hotarare nu sunt supuse la vot niciodata, ignorand vointa cetatenilor.

Maxim 40 zile

"Asadar, prezenta propunere legislativa vine in sprijinul cetatenilor prin introducerea unui termen de cel mult 40 de zile pana la care proiectele de hotarare privind initiativele

cetatenesti pot fi dezbatute si votate in sedinta ordinare sau extraordinara a consiliului local sau judetean dupa caz”.

Initiatorii arata ca termenul propus este suficient de mare pentru a da timp aparatului administrativ al unei primarii sau consiliu judetean de a documenta si pune pe ordinea de zi a sedintelor de comisii de specialitate aceste initiative cetatenesti.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani