Grid star
banci

Asociatia Romana a Bancilor: Peste 23,5 milioane lei

Asociatia Romana a Bancilor, care il are ca presedinte al Consiliului Director pe Sergiu Oprescu (foto) anunta ca bancile din Romania au donat peste 23,5 milioane lei in lupta impotriva pandemiei COVID-19.

Banii au ca destinatie achizitiilor de echipamente si aparatura medicala pentru sprijinul sistemului sanitar local si al populatiei afectate. Potrivit ARB, peste 220 de spitale au fost sustinute de bancile din Romania pentru achizitia de aparatura si materiale sanitare.

Iata comunicatul ARB:

"Bancile din Romania au donat peste 23,5 milioane lei, pana in prezent, in lupta impotriva pandemiei COVID-19, contributiile fiind destinate achizitiilor de echipamente si aparatura medicala pentru sprijinul sistemului sanitar local si al populatiei afectate, potrivit datelor centralizate de la banci.

Astfel, peste 220 de spitale au fost sustinute de bancile din Romania pentru achizitia de aparatura si materiale sanitare si peste 100 de ONG-uri au beneficiat de suport financiar si de alta natura in activitatile pe care le desfasoara in combaterea efectelor pandemiei.

Prin actiunile sistemului bancar au fost achizitionate aparate de ventilatie mecanica de inalta performanta, echipamente de protectie medicala, teste COVID-19, dezinfectanti si alte materiale esentiale pentru desfasurarea activitatii medicale in conditii optime. In cadrul campaniei #Dreptul la banking sunt comunicate contributiile consecvente ale bancilor la cresterea economica a Romaniei.

Inca de la debutul crizei de sanatate, bancile au acordat sprijin clientilor si autoritatilor pentru limitarea efectelor negative asupra bunastarii economice individuale, a economiei Romaniei si a sanatatii si sigurantei publice. Pe langa masurile de protectie a sanatatii clientilor si angajatilor si de suport pentru domeniul sanitar, sistemul bancar a fost printre singurele industrii care au adoptat masuri de sprijin pentru clientii afectati financiar de efectele pandemiei.

In toata aceasta perioada, angajatii bancilor au fost si sunt la datorie in prima linie, pentru a asigura nevoile clientilor si lucreaza pentru a deservi, atat populatia, cat si mediul de afaceri.

Activitatea angajatilor bancilor a permis consolidarea unui sentiment important de incredere, atat de necesar in aceasta perioada, in randul populatiei si a mediului de afaceri, oferind garantia ca circulatia resurselor financiare continua, alimentand buna derulare a proceselor sociale si economice.

La nivelul industriei bancare, actionam ca un intreg si inaintam in discutiile cu autoritatile, intr-omaniera atat proactiva cat si reactiva, propuneri de masuri care sa protejeze clientii bancilor: peste 1,5 milioane persoane fizice cu credite din care 485.000 de clienti persoane fizice cu credite pentru locuinte sau alte investitii imobiliare, 100.000 de companii cu credite, peste 15 milioane de titulari de depozite, milioane de clienti titulari de conturi curente, 18 milioane de clienti cu carduri de debit si de credit, etc.

Bancile din Romania se implica in continuare in combaterea pandemiei, fiind constiente ca numai prin efortul comun al autoritatilor, al sectorului public si privat, al populatiei, vom putea reduce efectele acesteia asupra Romaniei.

Fluxurile de baza ale societatii sunt acoperite, insa, trebuie sa ne cadentam pasii pentru a stabili tacticile necesare pentru turarea motoarelor intregii economii. Apreciem ca este recomandabil ca sistemul bancar sa fie partener in aceasta criza, fiind solutia de redresare a economiei romanesti in contextul recesiunii ce va urma.

Sistemul bancar sustine incheierea unui parteneriat constructiv cu autoritatile pentru a finanta economia in conditii de predictibilitate".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani