Grid star
antreprenoriat

BANCA MONDIALA SALVEAZA AFACERILE MICI – Iata solutiile pe care le propune

Banca Mondiala (BM) si-a propus sa salveze afacerile mici si pe cele aflate in zone slab dezvoltate, printr-o viziune pe termen lung, dincolo de pandemia de Covid.

In acest context, cuvantul pe ordinea de zi este Digitalizarea si abordarea dilemei digitale, indiferent de stat. Argumentul pe care oficialii Bancii Mondiale il aduc consta in facptul ca Europa este un lider global intr-o serie de domenii tehnologice operationale, iar punctul forte il reprezinta robotica smart si imprimantele 3D.

In acest sens, in raportul emis de catre Banca Mondiala este evidentiat faptul ca Europa are toate parghiile necesare pentru a valorifica oportunitatile de a folosi tehnologia, cadrul fiind unul favorabil, deoarece tarile cauta:

- incluziune a pietelor;

- competitivitate;

- convergenta.

Toate aceste oportunitati pot conduce catre crearea de locuri de munca, care pot duce la randul lor catre tehlogie (digitalizare) si munca de acasa (telemunca). Cea din urma avand urmatoarele avantaje deja confirmate:

- reducerea costurilor operationale;

- cresterea competitivitatii si incluziunea pietelor.

Asadar, Banca Mondiala incurajeaza folosirea tehnologiilor si a platformelor digitale la maximum, in timpul pandemiei si pos-pandemie, la toate nivelurile de activitate, dupa cum noteaza Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), in raportul emis luni, 9 noiembrie 2020.

*Cititi aici raportul integral emis de ASF

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani