Grid star
banci

BANCA TRANSILVANIA ACHIZITIONEAZA TIRIAC LEASING - Finalizarea tranzactiei este prevazuta in prima parte a acestui an

Banca Transilvania (BT) si Grupul Tiriac au semnat un acord de achizitionare a companiei Tiriac Leasing. Finalizarea tranzactiei este prevazuta in prima parte a acestui an, fiind supusa analizei si aprobarii autoritatii competente. Pana la primirea aprobarii, Tiriac Leasing isi va desfasura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, urmand ca ulterior sa fie integrata acestuia.

Planul BT prin acest pas strategic este atat implicarea directa intr-un model de afaceri de nisa care face diferenta pe piata auto, cat si intarirea pozitiei cu servicii de finantare alternative, arata banca, intr-un comunicat. Tiriac Leasing activeaza pe piata de peste 20 de ani, timp in care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentand o specializare semnificativa si recunoscuta in sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. La data acestei tranzactii, Tiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finantand de-a lungul timpului peste 37.000 de clienti.

Iata anuntul Bancii Transilvania:

“Banca Transilvania si Grupul Tiriac au semnat un acord de achizitionare a companiei Tiriac Leasing. Finalizarea tranzactiei este prevazuta in prima parte a acestui an, fiind supusa analizei si aprobarii autoritatii competente.

Pana la primirea aprobarii, Tiriac Leasing isi va desfasura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, urmand ca ulterior sa fie integrata acestuia.

Planul BT prin acest pas strategic este atat implicarea directa intr-un model de afaceri de nisa care face diferenta pe piata auto, cat si intarirea pozitiei cu servicii de finantare alternative.

Tiriac Leasing activeaza pe piata de peste 20 de ani, timp in care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentand o specializare semnificativa si recunoscuta in sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. La data acestei tranzactii, Tiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finantand de-a lungul timpului peste 37.000 de clienti.

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la randul sau pe piata de peste 20 de ani, timp in care a sustinut peste 10.000 de clienti si a incheiat peste 20.000 de contracte, iar in 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. In 2021, o alta companie de profil a intrat in Grupul BT, Idea::Leasing.

Grupul Financiar Banca Transilvania va beneficia in urma finalizarii tranzactiei de expertiza echipelor celor doua entitati specializate in leasing financiar de un portofoliu reunit si de o varietate extinsa a ofertei de servicii si produse derivate. 

Consultantii in tranzactia Tiriac Leasing – Banca Transilvania au fost: PwC, D&B DAVID si BAIAS S.C.A. - pentru Banca Transilvania, respectiv – Filip & Company pentru Grupul Tiriac".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani