Grid star
eveniment

BANI DE LA STAT PENTRU DEZVOLTAREA INDUSTRIEI – Ministerul Economiei a elaborat proiectul (Document)

Ministerul Economiei condus de Florin Spataru (foto) a publicat in transparenta proiectul de Hotarare de Guvern privind aprobarea Mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de Tranzitie catre Economia Circulara pentru industria prelucratoare.

 Proiectul urmareste atat dezvoltarea de sectoare industriale noi, cat si revitalizarea sectoarelor industriale traditionale prin procesarea si utilizarea resurselor deja existente, a deseurilor care au un impact negativ accentuat la nivel national, dar si international, raportat la  teritoriile statelor cu care ne invecinam.
Actul normativ stabileste categoriile de activitati care pot beneficia de finantare, precum si criteriile de eligibilitate care trebuie respectate.

Suma maxima acordata

In ceea ce priveste finantarea, suma maxima acordata unui beneficiar de la bugetul de stat pentru un interval de pana la 16 luni este egala cu echivalentul in lei a 200.000 euro, cu plata esalonata, pe baza de documente justificative, iar suma minima alocata de la bugetul de stat pentru un proiect este egala cu echivalentul in lei a 15.000 euro. Cheltuielile vor fi suportate in procent de 85% de la bugetul de stat, restul de 15% din surse proprii ale beneficiarilor.
Ministerul Economiei anunta ca este responsabil de intreaga derulare a programului, avand obligatia ca in 30 de zile dupa publicare in Monitorul Oficial a prezentului act normativ sa elaboreze „Ghidul solicitantului”.

Declaratiile ministrului

"Economia circulara trebuie sa fie un obiectiv de management pentru orice companie din Romania. Principiile promovate prin economia circulara genereaza un dublu efect, respectiv protejarea mediului si plus valoare pe lantul economic. Pentru incurajarea unor astfel de planuri de management la nivelul companiilor, Ministerul Economiei a elaborat un Mecanism de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de Tranzitie catre Economia Circulara pentru industria prelucratoare. Toti cei care depun proiecte de investitii in care vor include componenta de economie circulara vor beneficia de sprjin financiar intre 15.000 si 200.000 de euro din partea statului", a declarat ministrul economiei, Florin Spataru.

*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani