Grid star
antreprenoriat

FONDURI PENTRU ANTREPENORI: OFERTA STATULUI - 30 iunie, termenul limita. Este vorba de miliarde

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) face un apel la mobilizarea intregului mediu antreprenorial si la reprezentantii unitatilor administrative teritoriale eligibile, pentru a accesa schemele de ajutor in valoare de miliarde de lei. Fondul anunta ca programele expira in 30 iunie 2002, motiv pentru care cei interesati trebuie sa se grabeasca.

FNGCIMM a anuntat ca aprobat primele solicitari de garantare in baza Programelor IMM Prod si Garant Construct, in timp ce IMM Invest a atins deja 10.000 de garantii in patru luni. Antreprenorii se mai pot inscrie pana la 30 iunie 2022 pentru a accesa aceste programe si a beneficia de granturi, garantii de stat si subventii de dobanzi si comisioane in vederea dezvoltarii proiectelor de investitii. Potrivit Fondului, primii 880 de antreprenori s-au inscris prin platforma www.imminvest.ro in Programele GARANT CONSTRUCT si IMM PROD iar primele garantii au fost acordate la o distanta de numai cateva zile de momentul aprobarii celor doua scheme de ajutor de stat de catre Comisia Europeana. 
Antreprenorii au solicitat 1236 de credite de investitii si capital de lucru cu o valoare de 2,1 miliarde lei in cadrul Programului IMM PROD si de 1,5 miliarde lei pentru Programul GARANT CONSTRUCT. 

Iata anuntul Fondului:

"Resursele importante alocate de FNGCIMM SA IFN pentru derularea activitatii de garantare in cadrul Programelor IMM INVEST, AGROIMMINVEST, IMM Prod si GARANT CONSTRUCT si buna organizare a activitatii inregistreaza primele rezultate dar, intrucat actualele scheme de ajutor de stat derulate de FNGCIMM in numele si contul statului roman expira la 30 iunie 2022, facem un apel la mobilizarea intregului mediu antreprenorial si la reprezentantii unitatilor administrative teritoriale eligibile, pentru a accesa aceste programe si a beneficia de granturi,  garantii de stat si subventii de dobanzi si comisioane, pentru dezvoltarea proiectelor de investitii, a afacerilor pe care le administreaza sau a localitatilor pe care le reprezinta. 
Primii 880 de antreprenori s-au inscris prin platforma www.imminvest.ro in Programele GARANT CONSTRUCT si IMM PROD iar primele garantii au fost acordate la o distanta de numai cateva zile de momentul aprobarii celor doua scheme de ajutor de stat de catre Comisia Europeana. Antreprenorii au solicitat 1236 de credite de investitii si capital de lucru cu o valoare de 2,1 miliarde lei in cadrul Programului IMM PROD si de 1,5 miliarde lei pentru Programul GARANT CONSTRUCT. 

Timp limitat

Platforma va ramane deschisa numai pana la data de 30 iunie 2022 astfel ca atat timpul disponibil pentru inscrierea pe platforma www.imminvest.ro cat si plafoanele disponibile sunt extrem de limitate motiv pentru care reiteram indemnurile adresate potentialilor nostri clienti de a finaliza cat mai curand documentatiile necesare inscrierii.
IMM PROD si GARANT CONSTRUCT au un plafon total al garantiilor de 4 miliarde de lei si pot fi accesate atat de IMM-uri cat si de unitatile administrativ teritoriale, dupa inscrierea in portalul www.imminvest.ro, prin cele 21 de banci finantatoare inscrise in Program. 
Bugetul schemei de ajutor de stat aferent Programului IMM PROD este de 268.544.792 lei, aproximativ 54,25 milioane euro, iar plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in 2022 este de 1,5 miliarde lei.
GARANT CONSTRUCT are un buget in valoare de 495.572.822 lei, aproximativ 99,11 milioane euro, cu un plafon total al garantiilor pentru 2022 de 2,5 miliarde lei”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani