Grid star
business capital

BANI PENTRU AUTOSTRADA – 875 milioane pentru Sibiu–Pitesti

Bani pentru autostrada. 875,5 milioane euro. Atat a aprobat Comisia Europeana pentru finantarea autostrazii Sibiu – Pitesti.

Explicit, 875,5 milioane euro este suma efectiva care este dedicata construirii primei etape a autostrazii Sibiu – Pitesti, potrivit unui comunicat emis de MFE, joi, 03 septembrie 2020.

Autostrada este proiectata sa traverseze Muntii Carpati. Astfel, va asigura legatura neintrerupta intre Romania si Europa de Vest: de la Constanta la granita cu Ungaria, pe coridorul Rin - Dunare al Retelei transeuropene de transport.

Marcel Bolos, ministrul Fondurilor Europene, a declarat:

“Banii europeni bine investiti, nu doar cheltuiti, reprezinta acum principala resursa de dezvoltare ireversibila pe care Romania o are la dispozitie. Iar aprobarea proiectului pentru finantarea autostrazii Sibiu - Pitesti reprezinta un important pas pentru economia Romaniei. Acest proiect complex leaga nu doar estul de vestul tarii, ci si Romania de intreaga Europa.”

Elisa Ferreira, comisarul european pentru Coeziune si Reforme, a subliniat:

“Proiectul va rezolva un blocaj major al retelei de transport din Romania si va contribui la cresterea sigurantei rutiere si la reducerea duratelor de calatorie.”

*Cititi aici comunicatul integral MFE

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani