Grid star
eveniment

BANI PENTRU BUNICII CARE ISI CRESC NEPOTII – Pachetul legislativ a intrat pe circuitul de avizare. Suma pe care o va aloca statul

Statul va sprijini financiar bunicii sau rudele care se ocupa de cresterea copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate. Suma acordata va fi de 480 lei lunar. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anuntat ca propunerea se afla in pachetul legislativ pentru cresterea natalitatii, care se afla pe circuitul de avizare.

Potrivit lui Firea, 69.000 de copii au parintii plecati la munca in strainatate si se afla in grija rudele pana la gradul IV. 11.500 dintre acestia au ambii parinti plecati in cautarea unui trai mai bun in afara tarii, iar aproape 7.800 de copii au parintele unic sustinator al familiei peste hotare. Astfel, ministrul Familiei a propus modificarea Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, iar indemnizatia lunara de sprijin va fi de 0,8 ISR (Indicatorul Social de Referinta). Tot atat primesc persoanele sau familiile care au in plasament unul sau mai multi copii, pentru fiecare copil, suplimentar alocatiei lunare de plasament.

Iata anuntul ministrului Familiei:

"Sprijinim financiar bunicii sau rudele care se ocupa de cresterea copiilor cu parinti plecati la munca in strainatate cu 480 lei lunar! Propunerea se afla in pachetul legislativ pentru cresterea natalitatii, care se afla pe circuitul de avizare.

Ajutorul propus de Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie se adreseaza persoanelor care-si asuma intretinerea copilului pe perioada absentei parintilor, printr-o hotarare judecatoreasca.

69.000 de copii au parintii plecati la munca in strainatate si se afla in grija rudele pana la gradul IV. Dintre ei, 11.500 de copii romani au ambii parinti plecati in cautarea unui trai mai bun in afara tarii, iar aproape 7.800 de copii au parintele unic sustinator al familiei peste hotare.

Proiectul va fi discutat in Guvern

Cei mai multi au ramas in grija bunicilor sau a altor rude dar exista si cazuri in care sunt ingrijiti de vecini sau apropiati. De anul trecut, parintii care merg la munca in strainatate au obligatia sa anunte la primarie in grija cui lasa copiii, inainte cu 40 de zile de plecare.

Am propus modificarea Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, iar indemnizatia lunara de sprijin va fi de 0,8 ISR (Indicatorul Social de Referinta). Tot atat primesc persoanele sau familiile care au in plasament unul sau mai multi copii, pentru fiecare copil, suplimentar alocatiei lunare de plasament. Pachetul legislativ pentru cresterea natalitatii si sustinerea familiei este intr-un stadiu avansat si urmeaza sa ajunga pe masa Guvernului zilele urmatoare”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani