Grid star
antreprenoriat

BANI PENTRU FERMIERI – Finantare 100% nerambursabila

Finantare 100% nerambursabila pentru tinerii fermieri, anunta ministerul Agriculturii.


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat versiunile finale ale Ghidului solicitantului pentru accesarea sprijinului financiar acordat pentru instalarea tinerilor fermieri pentru dezvoltarea fermelor mici.
Principalul element de noutate il reprezinta majorarea sprijinului financiar pe care il pot obtine fermierii incepand cu sesiunea din acest an.
Astfel, finantarea pentru cei care se instaleaza prima data ca tineri fermieri este 100% nerambursabila, se acorda pentru o perioada de maximum trei ani (inclusiv pentru exploatatiile pomicole – fata de cinci ani cat era anterior) si poate fi in valoare de 70.000, 60.000, 50.000 sau de 40.000 de euro in functie de dimensiunea exploatatiei.
Totodata, daca in Planul de afaceri sunt integrate operatiuni de conditionare – procesare sau agricultura ecologica acest lucru poate asigura un plafon de sprijin superior.

Fonduri europene

De asemenea, se pot obtine fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor mici, sprijinul acordat este 100% nerambursabil si este de maxim 15.000 de euro. 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani