Grid star
antreprenoriat

BANI PENTRU MEDIUL DE AFACERI – Guvernul a fost de acord. Sunt peste 10.000 de beneficiari

Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta privind Schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, si componentele acesteia - IMM INVEST ROMANIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION si RURAL INVEST- elaborata in baza Cadrului temporar de criza pentru masuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei.


Astfel, se prelungeste pana la 31 decembrie 2022 programele de finantare a mediului de afaceri. Actul normativ reglementeaza Programul IMM INVEST PLUS, care faciliteaza accesul la finantare a firmelor, necesara realizarii proiectelor de investitii si pentru continuarea activitatii.10.704  beneficiari vor avea acces la finantare pentru a-si continua activitatea

Garantii si granturi

Programul va fi implementat sub forma unei scheme de ajutor de stat in baza careia se vor acorda garantii si granturi, care vor acoperi o parte din costurile de finantare a creditelor contractate.
IMM INVEST PLUS include IMM INVEST, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION, RURAL INVEST si este bazat pe Cadrul temporar de criza pentru masuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Federatiei Ruse impotriva Ucrainei. Contractele de finantare se vor acorda dupa decizia de autorizare a Comisiei Europene.

Peste 10.00 de beneficiari

Programul IMM INVEST PLUS va putea fi accesat pana la 31 decembrie 2022, iar plata dobanzilor se va face in maximum 13 luni de la data acordarii creditului.
Prin aceste programe, mediul de afaceri beneficiaza de un plafon total al garantiilor de 7,5 miliarde de lei si de un buget al granturilor de maxim 900,68 milioane lei. Astfel, 10.704  beneficiari vor avea acces la finantare pentru a-si continua activitatea.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani