Grid star
antreprenoriat

TAIEREA VOUCHERELOR DE VACANTA – Ministrul Economiei, somat sa raspunda:”Cum explicati pierderea celor 45.000 de locuri de munca"

Taierea voucherelor de vacanta in acest an de catre guvernul de dreapta condus de Florin Citu i-a revoltat pe romani si i-a scos in strada, printre nemultumiti aflandu-se si votanti ai Coalitiei de dreapta.

Deputatul PSD Dan Constantin Slincu spune ca voucherele de vacanta erau practic venituri salariale si se incadrau in acel procent de maxim 30% de sporuri si bonusuri.

Intr-o interpelare adresata ministrului Economiei Claudiu Nasui (foto dreapta, langa Dacian Ciolos), parlamentarul PSD arata ca voucherele de vacanta emise in perioada 2019-2020 au creat peste 45.000 de locuri de munca care vor fi pierdute in acest an prin eliminarea acestor stimuli financiari care aduceau incasari directe si indirecte la bugetul de stat:

"Cum explicati pierderea celor 45.000 de locuri de munca care au fost create in ultimii doi prin introducerea voucherelor de vacanta?", este intrebarea adresata ministrului Economiei de catre deputatul Dan Constantin Slincu.

Iata textul interpelarii:

"Cum explicati pierderea celor 45.000 de locuri de munca care au fost create in ultimii doi prin introducerea voucherelor de vacanta?

Datele prezentate public saptamana trecuta de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) din Romania arata ca voucherele de vacanta emise in perioada 2019-2020 au creat peste 45.000 de locuri de munca, care vor fi pierdute in acest an prin eliminarea acestor stimuli financiari care aduceau incasari directe si indirecte la bugetul de stat.

De ce ati ascuns adevarul si ati mintit in legatura cu valoarea voucherelor de vacanta ramase neconsumate din 2019 si 2020, care in realitate este de patru ori mai mica decat valoarea anuntata de premierul Guvernului pe care il reprezentati? De ce nu luati exemplele de bune practici ale tuturor celorlalte state din Uniunea Europeana de reduceri de taxe si impozite pentru antreprenorii si IMM-urile de la nivel local si de stimulare a consumului de pe plan intern, sub diferite forme?

De ce preferati sa puneti capat supravietuirii si dezvoltarii turismului si domeniului HORECA de la nivel local prin promovarea altor cheltuieli pe care vreti sa le suportati din banii mediului de afaceri?

Domnule ministru, este o masura cu totul inexplicabila scoaterea acestor stimulente pentru ca toti banii din aceste vouchere intrau in economie si aduceau venituri suplimentare la bugetul de stat. Practic nu era o cheltuiala, ci un stimulent care punea in miscare un intreg sector economic.

Taierea voucherelor de vacanta probeaza minciuna Guvernului din care faceti parte care spunea ca nu va taia salarii. Voucherele de vacanta erau practic venituri salariale si se incadrau in acel procent de maxim 30% de sporuri si bonusuri. Avand in vedere toate aceste bariere pe care le puneti in calea dezvoltarii mediului de afaceri este clar ca asa cum s-a intamplat si in guvernarea precedenta a Dreptei, 2019-2020, si acum se va mima ajutorul de stat acordat antreprenorilor si IMM-urilor care vor intra direct in faliment pana vor primi fondurile cu care au fost amagiti de Guvernul Citu si de coalitia austeritatii formata din PNL-USR-PLUS-UDMR”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani