Grid star
eveniment

BANI PENTRU PENSIONARI – Statul vine cu ultimele informatii. Cum se acorda. Si cine beneficiaza de aceasta suma

Guvernul Ciuca acorda un ajutor financiar, in luna iulie, in valoare de 700 lei pensionarilor. Insa nu toti vor beneficia de acesti bani.

Potrivit Casei Nationale de Pensii, ajutorul financiar reglementat prin OUG 74/2022 se acorda o singura data, in luna iulie, acelor beneficiari ai caror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2000 de lei.

Sunt avute in vedere urmatoarele categorii de venituri:

-pensiile din sistemul public de pensii si din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se platesc in luna iulie 2022;
-venituri din drepturi acordate in baza legilor cu caracter special, care se platesc in luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;
-venituri din indemnizatia sociala pentru pensionari;
-venituri din salarii si asimilate salariilor, realizate in luna aprilie 2022. Ajutorul financiar se acorda din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Cuantum integral

In cazul persoanelor care beneficiaza de pensie de urmas, ajutorul financiar se acorda fiecarui urmas in parte. Ajutorul financiar se acorda in cuantumul integral de 700 de lei, chiar daca veniturile platite in luna iulie sunt aferente unei fractiuni din luna iulie 2022.
La stabilirea plafonului de 2000 de lei nu se au in vedere eventualele sume reprezentand drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se platesc in luna iulie:
-Ajutorul financiar se acorda doar persoanelor indreptatite care au domiciliul in Romania, nu si celor care au locul de sedere/resedinta obisnuita in strainatate;
-Ajutorul financiar se suporta din bugetul de stat;
-Ajutorul financiar nu intra in calculul contributiei banesti individuale in vederea obtinerii unui bilet de tratament balnear si nu este supus executarii silite.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani