Grid star
eveniment

BANI PENTRU TURISM - Se aloca sute de mii de euro pentru proiectele de investitii private din statiunile balneare si balneoclimatice (Document)

Ministerul Economiei, Antreprenoratului si Turismului va acorda finantari nerambursabile operatorilor economici din statiunile balneare si balneoclimatice care doresc sa realizeze investitii in infrastructura turistica, balneara, culturala, sportiva si de agrement, in limita unui plafon de 200.000 euro. Schema de minimis si procedura de aplicare a acesteia au fost publicate in Monitorul Oficial si pot fi consultate AICI.

Sprijinul financiar de la bugetul de stat, in cuantum de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, exclusiv TVA, are rolul de a contribui la cresterea calitatii serviciilor turistice si conexe din destinatii, fiind acoperite inclusiv cheltuieli aferente formarii profesionale a personalului angajat in domeniul HoReCa. Sumele alocate programului pentru anul in curs sunt in valoare de 15.000.000 lei.

Vor fi finantate urmatoarele tipuri de activitati:

-extinderea si reabilitarea de structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica, alimentatie publica si tratament balnear, inclusiv a retelelor de captare si transport a factorilor naturali de cura;

-constructia, extinderea si reabilitarea obiectivelor culturale, sportive si de agrement din statiunile balneare;

-achizitia de echipamente, mobilier si aparatura medicala specifice tratamentelor balneare;

-formarea profesionala a personalului angajat in cadrul structurii detinute de beneficiar in domeniul HoReCa.

Apelul de proiecte va fi lansat in luna septembrie, inscrierile urmand a fi derulate exclusiv online, pe www.turism.gov.ro. Dupa completarea formularului electronic dedicat si anexarea documentelor justificative, aplicatiile depuse cu succes de operatorii economici vor fi verificate de Agentiile pentru Indeprinderi Mici si Mijlocii de care apartin, in ordinea numerelor de inregistrare si a bugetului aprobat.

Mentionam ca un beneficiar se poate inscrie cu un sigur proiect in cadrul apelului. Data exacta la care va fi activa inscrierea, precum si perioada in care vor putea fi depuse aplicatiile vor fi anuntate pe site-ul institutiei cu cel putin 3 zile lucratoare, inainte de inceperea procesului de inregistrare propriu-zis, conform procedurii de implementare a programului”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani