Grid star
eveniment

BANII PENTRU ROMANIA EDUCATA - “Guvernantii l-au pacalit si pe Klaus Iohannis”

La cateva zile dupa ce presedintele Klaus Iohannis a ascos de la naftalina proiectul “Romania educata” si s-a dus cu el la guvern (click aici pentru a citi), europarlamentarul PSD Victor Negrescu trage un semnal de alarma.
Negrescu sustine ca in ceea ce priveste alocarea fondurilor pentru educatie, guvernantii l-au pacalit si pe Klaus Iohannis, facandu-l sa creada ca suma alocata din Planul National de Relansare si Rezilienta (PNRR) pentru invatamant ar fi facuta la initiativa lor.

Potrivit lui Negrescu, Romania a alocat de doua ori mai putini bani pentru educatie din PNRR decat celelalte state europene care au alocat in medie circa 25%, conform datelor puse la dispozitie de Comisia Europeana. Avand in vedere acest luctu, Negrescu spune ca tara noastra va ramane in continuare la coada clasamentului in ceea ce priveste educatia.
Europarlamentarul PSD spune intr-o postare pe facebook ca in varianta PNL a planului, publicata la finalul anului trecut, se alocau doar 3,18% pentru educatie, si ca dupa amendamentul sau pentru alocarea a minim 10% pentru educatie, planul a trecut de Parlamentul European:

“Din pacate, guvernantii l-au pacalit si pe Klaus Iohannis, facandu-l sa creada ca alocarea din PNRR ar fi realizata la initiativa lor”.

Iata postarea lui Victor Negrescu:

“Romania a alocat de 2 ori mai putini bani pentru educatie din PNRR decat celelalte state europene care au alocat in medie circa 25%, conform datelor puse la dispozitie de Comisia Europeana. Daca asta inseamna #RomaniaEducata, atunci din nefericire vom ramane in continuare la coada clasamentului. La fel ca alocarea din PIB pentru educatie, Romania este pe ultimele locuri la alocarea din PNRR pentru educatie.
Reamintesc faptul ca in varianta PNL a planului, publicata la finalul anului trecut, se alocau doar 3,18% pentru educatie. Doar dupa ce amendamentul meu pentru alocarea a minim 10% pentru educatie a trecut de Parlamentul European (https://bit.ly/3xMu9Ya) si dupa insistentele noastre (https://cutt.ly/XmKITJB), guvernantii s-au gandit sa creasca suma. Din pacate, guvernantii l-au pacalit si pe Klaus Iohannis, facandu-l sa creada ca alocarea din PNRR ar fi realizata la initiativa lor.
La fel se intampla si in alte domenii: statele membre au alocat in medie circa 25% pentru sanatate (de 3 ori mai mult decat au alocat guvernantii din PNRR), 5% pentru constructii sociale (nimic in Romania), 14% pentru competente sau 8% pentru protectie sociala”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani