Grid star
eveniment

BANII POMPATI IN ECONOMIA NATIONALA – Autoritatile prezinta bilantul. Investitiile facute (Document)

In trimestrul II 2022, investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 33,019 miliarde lei, in scadere cu 1,4%, comparativ cu trimestrul II 2021. Potrivit Institutului National de Statistica, in semestrul I 2022 investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 57,251 miliarde lei lei, in scadere cu 0,8%, comparativ cu semestrul I 2021.

In trimestrul II 2022, comparativ cu trimestrul II 2021, investitiile nete realizate in economia nationala au scazut cu 1,4%, scadere inregistrata la elementele de structura: alte cheltuieli cu 16,0% si la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 7,6%. Crestere s-a inregistrat la elementul de structura lucrari de constructii noi cu 3,3%.

Explicatii

In semestrul I 2022, comparativ cu semestrul I 2021, investitiile nete realizate in economia nationala au scazut cu 0,8%, scadere inregistrata la elementele de structura alte cheltuieli cu 15,4% si la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 4,6%. Crestere s-a inregistrat la elementul de structura lucrari de constructii noi cu 3,3%.

Investitiile nete reprezinta cheltuielile destinate crearii de noi mijloace fixe, dezvoltarii, modernizarii si reconstructiei celor existente, precum si valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente si al terenurilor preluate cu plata de la alte unitati sau de la populatie (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare, etc).

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani