Grid star
eveniment

CUMULUL PENSIEI CU SALARIUL - Se fac exceptii? Raspunsul lui Citu

Premierul Florin Citu face precizari cu privire la Proiectul de lege anuntat de Ministerul Muncii care interzice cumulul pensiei cu salariul, proiect care nu a fost inca prezentat public.

Citu a declarat ca in acest moment nu vede vreun domeniu care sa fie exceptat de la cumulul pensiei cu salariul.
Intrebat daca ar fi de acord sa fie exceptati angajatii din invatamant, care spun ca o astfel de masura ar duce la o criza a cadrelor didactice, premierul a precizat ca pana nu ii este prezentat proiectul de lege, "nu vad niciun domeniu cu exceptie".

Iata intrebarea adresata lui Florin Citu:

Reporter:

"Spuneati, cred chiar astazi si ati mai repetat si in alte randuri, ca in ceea ce priveste cumulul pensiei cu salariul, in niciun domeniu nu ati fi de acord sa se aplice acest lucru. Pe de alta parte, angajatii din sistemul de invatamant spun ca o astfel de masura si neacordarea acelei plati cu ora pentru profesori ar duce la o criza a cadrelor didactice in invatamant.
Si ca nu sunt foarte multi tineri dornici care ar vrea sa lucreze in acest domeniu, avand in vedere salariile. Vedeti vreun domeniu ca putand fi o exceptie?"

Iata raspunsul premierului:

"Pana nu vad proiectul de lege, nu vad niciun domeniu cu exceptie. In acelasi timp este interesant cum de fiecare data cand vrem sa imbunatatim lucrurile si vrem sa le transam sa fie foarte clare, imi aduc aminte aici si de sporuri, apar exceptii si asa au aparut exceptii si la Legea salarizarii unitare, care a pornit si ni se spunea ca are un singur obiectiv, acela de a reaseza salariile in functie de presedinte, cu cel mai mare salariu in sectorul bugetar, si dupa aceea sa urmeze celelalte salarii, dupa aceea au aparut exceptiile care au distrus acest principiu, asa si aici.


Exceptiile - daca ne permitem o exceptie, dupa aceea vor aparea alte si alte exceptii pentru ca fiecare va avea o justificare. Inainte sa vad proiectul de lege in totalitate, nu sunt de acord cu nicio exceptie. Nu cred ca administratia publica nu poate sa mearga mai departe daca este nevoie de cumulul salarii cu pensii ca sa mergem mai departe. Este o exagerare din punctul meu de vedere, dar astept fundamentate aceste lucruri, sa vad daca se sustin
".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani