Grid star
eveniment

PRIMARUL CAPITALEI, MESAJ PENTRU USR-PLUS DUPA RESPINGEREA BUGETULUI – Ce le cere partenerilor dupa dusul rece primit

Primarul Capitalei Nicusor Dan (foto stanga) a avut o prima reactie dupa ce miercuri, 28 aprilie 2021, consilierii USR-PLUS nu au votat bugetul, astfel ca acesta a fost respins.
Dan isi exprima nemultumirea, insa ii roaga pe cei de la UST-PLUS sa vina cu propria varianta de buget si sa se aseze la masa pentru a discuta.
Edilul Capitalei spune intr-o postare pe facebook ca bucurestenii nu trebuie sa patimeasca in continuare din cauza unor ambitii nerezonabile. Nicusor Dan a mai precizat ca bugetul a fost dezbatut timp de sase saptamani “cu partenerii din grupurile PNL, PMP si USR PLUS”.

Iata postarea lui Nicusor Dan:

“Azi, in sedinta Consiliului General, bugetul Primariei Municipiului Bucuresti pentru 2021 nu a obtinut numarul de voturi necesare.
Sunt total nemultumit ca inceperea investitiilor si plata datoriilor risca sa intarzie, iar asta din motive greu de inteles pentru oricine.
Eu am propus un buget, care a fost dezbatut timp de sase saptamani cu partenerii din grupurile PNL, PMP si USR PLUS si aveam toate motivele sa cred ca lucrurile merg in directia buna. Acum insa, consilierii generali USR PLUS au decis sa nu mai sustina bugetul, el obtinand doar voturile PNL si PMP in sedinta de azi.

Vrea sa discute

Avand in vedere aceasta situatie, astept de la USR PLUS propria varianta de buget, care sa respecte pe deplin obiectivele de investitii deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o sustinem impreuna si dorintele bucurestenilor si, in acelasi timp, sa nu arunce Primaria Capitalei in incapacitate de plata.
Fac un apel la intelepciune si echilibru si am toata deschiderea sa ma asez din nou la masa ca sa rediscutam bugetul, excluzand insa orice conditionalitati care nu au legatura cu bugetul. Bucurestenii nu trebuie sa patimeasca in continuare din cauza unor ambitii nerezonabile”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani