Grid star
eveniment

RAPORT PRIVIND AGRICULTURA – INS: "Valoarea productiei ramurii agricole a scazut cu 15,8 %". Vedeti cifrele oficiale (Document)

In 2022, valoarea productiei ramurii agricole a scazut cu 15,8% comparativ cu anul precedent. Productia vegetala a scazut cu 22,8 %, productia animala cu 0,5 %, in timp ce serviciile agricole au crescut cu 29,2 %.

Potrivit Institului National de Statistica, in 2022, structura valorii productiei ramurii agricole a prezentat mici variatii in comparatie cu anul precedent. Ponderea productiei vegetale a fost de 65,6%, cu 5,6 puncte procentuale in scadere fata de anul anterior, productia animala de 31,8%, cu 4,8 puncte procentuale, in crestere fata de anul anterior. Serviciile agricole au avut o pondere de 2,5%.

Mai putini pepeni

Structura valorii productiei vegetale in anul 2022, pe principalele grupe de culturi, prezinta urmatoarele diferente fata de anul precedent:

-cresteri ale ponderilor valorii productiei au fost inregistrate la: plante uleioase (+1,7 puncte procentuale), cartofi (+1,3 puncte procentuale ) si la cereale (+0,3 puncte procentuale);

-scaderi ale ponderilor valorii productiei au fost inregistrate la: legume si pepeni (- 2,3 puncte procentuale), plante de nutret (-0,5 puncte procentuale), fructe si struguri (-0,4 puncte procentuale) si la alte grupe de produse (-0,1 puncte procentuale).

Cresteri la productia produselor din lapte

Structura valorii productiei animale in anul 2022, pe principalele specii si grupe de produse prezinta urmatoarele diferente fata de anul precedent:

-cresteri ale ponderilor valorii productiei au fost inregistrate la: pasari (+1,8 puncte procentuale), produse obtinute din prelucrarea laptelui in ferma zootehnica (+0,7 puncte procentuale), iar la ovine si caprine (+0,5 puncte procentuale);

-scaderi ale ponderilor valorii productiei au fost inregistrate la: porcine (-2,6 puncte procentuale) si la alte grupe de produse (-0,4 puncte procentuale).

*Cititi aici datele INS

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani