Grid star
eveniment

3.000 DE NOI LOCURI DE MUNCA - Ministerul Investitiilor da banii. Cum vor fi folositi peste 200 milioane euro

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) condus de Marcel Bolos (foto) anunta 3.000 de noi locuri de munca. Au fost lansate, in consultare publica, ghidurile solicitantului pentru apelurile de proiecte destinate economiei sociale finantate prin Programul Educatiei si Ocupare si prin Programul Incluziune si Demnitate Sociala, cu un buget total de peste 214 milioane euro.

Potrivit MIPE, prin apelul de proiecte "Sprijin pentru infiintarea de intreprinderi sociale in mediul urban” se urmareste imbunatatirea accesului la piata muncii si masuri de activare pentru persoanele aflate in cautarea unui job, in special pentru tineri, pentru somerii de lunga durata si grupurile defavorizate de pe piata muncii si pentru persoanele inactive. Concret, sprijinirea a 720 intreprinderi sociale si crearea unui numar de 3.064 noi locuri de munca.

Sprijin pentru antreprenori

Masura vizeaza sporirea investitiilor in dezvoltarea antreprenoriatului social, in special in domenii cu valoare adaugata ridicata si are in vedere:

• dezvoltarea de scheme de sprijin si garantii pentru persoanele din mediul urban care doresc sa devina antreprenori in domeniul economiei sociale;

• stimularea economiei sociale si antreprenoriatului social care sa asigure locuri de munca pentru persoane vulnerabile.

Bugetul total alocat apelului de proiecte este de 104,91 milioane de euro, ce vor putea fi accesati de catre entitati ale economiei sociale, retele, uniuni, federatii din sectorul economiei sociale, dar si de catre furnizori de formare profesionala autorizati publici si privati, furnizori de servicii de ocupare acreditati publici si privati, furnizori de servicii sociale, organizatii sindicale si organizatii patronale, asociatii profesionale, camere de comert si industrie, ONG-uri.

Valoarea totala maxima eligibila a unui proiect este de 3 milioane euro, iar in cazul Investitiilor Teritoriale Integrate (ITI), valoarea totala maxima eligibila a unui proiect este de 1,42 milioane de euro.

Ghidul solicitantului poate fi consultat AICI.

109 milioane euro pentru infiintarea de intreprinderi in mediul rural

Pentru intreprinderile sociale infiintate in mediul rural, proiectele vor fi finantate prin Programul Incluziune si Demnitate Sociala, cu un buget de 109,46 milioane de euro.

"Grupul tinta include persoanele care doresc sa infiinteze intreprinderi sociale in comunitatile rurale, dar si persoanele vulnerabile, iar numarul intreprinderilor sprijinite in urma apelului de proiecte este de 735.  In acest apel nu vor fi finantate proiecte a caror valoare a asistentei financiare nerambursabile este mai mica sau egala cu 201.000 euro”, potrivit MIPE.

Ghidul solicitantului poate fi consultat AICI.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani