Grid star
eveniment

MICROBUZE VERZI PENTRU ELEVI – Ministerul Educatiei cumpara mii de masini (Document)

Ministerul Educatiei lanseaza in consultare publica proiectul de Hotarare de Guvern privind aprobarea Programului national "Microbuze electrice pentru elevi”.

Ministerul promite ca 3.200 de microbuze electrice pentru elevi o sa ajunga anul acesta in localitatile rurale din Romania! Scopul programului este facilitarea transportului pentru elevii din localitatile izolate, din zonele cu acces redus, dar si periurbane, pentru a asigura dreptul la educatie tuturor elevilor din Romania.
Programul este finantat prin Investitia 10 – Dezvoltarea retelei de scoli verzi si achizitionarea de microbuze verzi, din Planul National de Redresare si Rezlienta (PNRR).

Buget de sute de milioane de euro

Prin Investitia 10 - Dezvoltarea retelei de scoli verzi si achizitionarea de microbuze verzi, cu o alocare de 425 milioane Euro, Romania se angajeaza sa investeasca pe doua componente:
-imbunatatirea conditiilor de transport in zonele defavorizate, prin furnizarea de microbuze scolare verzi respectiv in constructia de scoli verzi, sanatoase si performante;
-modernizarea unor unitati de invatamant pentru cresterea performantei energetice.

Egalitatea de sanse

"In unele localitati din mediul rural numarul elevilor este redus, pe cand in zonele periurbane numarul elevilor este in continua crestere. Astfel, pentru a facilita accesul la educatie, este necesar sa se asigure transportul acestora in special catre unitatile de invatamant din centrele de comuna, precum si catre cele din zonele urbane. In vederea asigurarii egalitatii de sanse si sporirii accesului la educatie, prin aceasta investitie importanta se urmareste si asigurarea mijloacelor de deplasare pentru elevii aflati in zone cu populatie scazuta, facilitand accesul la educatie de calitate a acestora, cu protejarea mediului in acelasi timp.
Criteriile luate in considerare pentru selectarea beneficiarilor vor fi stabilite in cadrul unei metodologii specifice dezvoltate de Ministerul Educatiei. Asigurarea mobilitatii prin microbuze ecologice, prietenoase cu mediul si cu un consum energetic redus reprezinta o solutie pentru transformarea invatamantului intr-un sistem verde. Aceasta componenta completeaza Reforma 3 – Prevenirea si reducerea abandonului scolar, asigurand mijloace de deplasare pentru elevii aflati in zone cu populatie scazuta, pentru cei care provin din medii defavorizate, facilitand accesul la educatie de calitate a acestora, cu protejarea mediului inconjurator in acelasi timp”, se arata in nota de fundamentare.

*Cititi aici Nota de fundamentare
*Cititi aici proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani