Grid star
eveniment

IOHANNIS A MULTUMIT PSD – Presedintelui i-a scapat porumbelul

Am trait s-o vedem si pe asta! Klaus Iohannis a multumit luni, 21 septembrie 2020, PSD pentru participarea la constructia trenului care leaga Gara de Nord de Aeroportul Henry Coanda.

Presedintele si-a facut aparitia in Gara de Nord la ora 12.00, alaturi de premierul Ludovic Orban, de ministrul Transporturilor Lucian Bode si de un intrg alai pentru “deplasarea test cu trenul”, desi acest lucru s-a vazut ca o inaugurare.

In fapt, o actiune electorala cu cateva zile inainte de alegerile locale, actiune menita sa mai atraga cateva voturi pentru PNL, avand in vedere ca trenul va fi pus efectiv in circulatie in luna decembrie, dupa cum a declarat ministrul Transporturilor.

Dupa ce s-a plimbat cu trenul pana la Aeroportul Henry Coanda, Klaus Iohannis a iesit la declaratii. Fara sa aminteasca ca proiectul a fost inceput pe vremea PSD, seful statului a inceput sa se laude singur, dupa care a luat la “pupat” si Guvernul Orban:

“Iată ca Planul de Relansare Economica pe care l-am elaborat impreuna cu Guvernul Orban incepe sa-si arate si partea practica”.

A mai vorbit ce-a mai vorbit, dupa care, la final, a venit sesiunea de felicitari:

“Ii felicit pe toti – Premier, ministru, constructori, consultanți, si toata lumea care a participat si a facilitat această dezvoltare”. Practic, Klaus Iohannis a multumit inclusiv PSD, avand in vedere ca lucrarile au fost incepute de social-democrati.

Cu siguranta, lui Iohannis i-a scapat porumbelul la capitolul multumiri, pentru ca e greu de crezut ca ar fi multumit si PSD-ului, chiar daca si acest partid are un merit in ceea ce priveste trenul Gara de Nord – Aeroportul Henry Coanda.

Iata discursul lui Klaus Iohannis:

"Iata ca Planul de Relansare Economica pe care l-am elaborat impreuna cu Guvernul Orban incepe sa-si arate si partea practica.

Pentru a sublinia importanta dezvoltarii infrastructurii feroviare, am participat astazi la un test pe singura linie noua de cale ferata, construita, atentie, nu din 89 incoace, cum ne-a spus domnul ministru.

Noi dorim sa dezvoltam Aeroportul International, dorim sa-i dam amploare, dar pentru asta, evident, este nevoie sa poti sa ajungi in aeroport in conditii foarte bune, in conditii predictibile, si pentru acest lucru legatura de la Gara de Nord pana la Aeroport este absolut esentiala.

Este evident ca in acest fel si in acest ritm vom reusi sa modernizam infrastructura din Romania. Nu intamplator am participat in ultimele zile la metrou, la autostrada si, iata, acum la testarea acestei noi cai ferate.

Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundatia pe care se cladeste Planul de Relansare Economica. Romania are nevoie de o dezvoltare economica sustenabila, puternica si pentru asta este nevoie de infrastructura de transport, iar pentru a putea realiza aceasta infrastructura de transport avem o sansa enorma, acum in anii care urmeaza, cand putem sa folosim banii europeni care ne sunt pusi la dispozitie.

Trebuie sa recunoastem ca bani europeni am avut si pana acum, doar vointa politica pana acum a fost putina. Daca ne gandim doar ca din 2016 pana in 2019 s-a realizat din aceasta linie 11% si in niciun an de cand a venit guvernul liberal s-a realizat practic tot restul, linia este ca si realizata, putem sa ne dam seama care este vointa politica si putinta politica.

Ii felicit pe toti – Premier, ministru, constructori, consultanti, si toata lumea care a participat si a facilitat aceasta dezvoltare.

Sunt convins ca acesta va fi ritmul impus pentru anii urmatori, un ritm care va schimba fata Romaniei in sens pozitiv.

Va multumesc! Felicitari!"

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani