Grid star
criptomonede

BINANCE SISTEAZA DEPUNERILE SI RETRAGERILE IN LIRE STERLINE – Bursa cripto pierde accesul la clientii britanici dupa ce partenerul sau, intermediarul Paysafe, a oprit brusc serviciile

Binance, cel mai mare exchange de criptomonede la nivel global, a sistat depunerile si retragerile in lire sterline (GBP) pentru utilizatorii britanici si va suspenda astfel de tranzactii pentru toti clientii incepand cu 22 mai. Compania a anuntat zilele trecute ca nu mai poate onora aceste operatiuni dupa ce partenerul sau pentru transferuri in moneda britanica, Paysafe, si-a sistat serviciile luni, 13 martie, invocand „mediul de reglementare” pentru criptomonede din Regatul Unit.

Gilda Popa

Binance, care are peste 128 de milioane de clienti, nu a oferit detalii cu privire la numarul de clienti afectati, insa a precizat intr-un comunicat citat de CNBC ca schimbarea are impact pentru „mai putin de 1% dintre utilizatorii Binance”.

Compania lucreaza pentru a gasi o „solutie alternativa” pentru transferurile de lire sterline, a precizat purtatorul de cuvant al bursei cripto.

Binance se va asigura ca utilizatorii afectati isi pot accesa in continuare soldurile in GBP. Intre timp, toate metodele de depunere si retragere a altor monede fiduciare, precum si de cumparare si vanzare de criptomonede pe Binance.com raman neafectate, inclusiv transferul bancar folosind una dintre celelalte monede fiduciare acceptate de Binance si cumpararea si vanzarea criptomonelor direct prin credit. sau card de debit”, a spus reprezentantul bursei cripto, citat de investopedia.com.

Paysafe invoca "mediul de reglementare” pentru criptomonede din UK

Incercand sa salveze aparentele, Paysafe, singurul partener al Binance pentru intermedierea tranzactiilor in lire sterline, a invocat abordarea autoritatilor locale de reglementare cu privire la criptoactive. Paysafe nu a spus daca va aplica aceeasi masura si pentru alte companii cripto, lasand de inteles ca masura ar putea fi una temporara, aplicabila pe termen scurt.

"Am ajuns la concluzia ca mediul de reglementare din Regatul Unit in ceea ce priveste criptomonedele este prea dificil pentru a oferi acest serviciu in acest moment si, prin urmare, aceasta este o decizie prudenta din partea noastra, luata cu multa responsabilitate”, a declarat un purtator de cuvant al Skrill, unitatea Paysafe care lucreaza cu Binance.

Binance a suspendat luna trecuta toate transferurile bancare in dolari

Sistarea transferurilor de lire sterline este cel mai recent obstacol pentru Binance in accesarea platformelor care asigura conversia criptomonedelor in monede fiat. Binance a suspendat luna trecuta toate transferurile bancare in dolari pe fondul unei represiuni tot mai mari asupra sectorului cripto de catre autoritatile americane.

Departamentul de Justitie investigheaza, de asemenea, Binance, condusa de miliardarul Changpeng Zhao, pentru suspiciuni de spalare de bani si incalcari ale sanctiunilor, relateaza CNBC . Un director de top al Binance a declarat luna trecuta pentru The Wall Street Journal si Bloomberg ca Binance se astepta sa plateasca penalitati pentru a „rezolva” investigatiile americane asupra companiei.

"Batalia” Binance cu autoritatile de reglementare din SUA si din UK

O alta piedica pentru Binance in accesarea dolarilor a venit dupa ce Comisia de Valori Mobiliare din SUA a transmis companiei, care si-a emis monedele stabile „BUSD”, ca ia in considerare masuri impotriva acesteia. Declaratie a provocat iesiri de aproximativ 6 miliarde de dolari de pe platforma cripto la inceputul lunii martie.

De altfel, Autoritatea de conduita financiara (FCA) din Marea Britanie a avertizat consumatorii inca din iunie 2021 ca Binance nu detine „nicio forma” de permisiune de a oferi servicii reglementate de Marea Britanie. Reticenta autoritatilor britanice a condus la parteneriatul companiei cu Paysafe, o companie reglementata de Regatul Unit, pentru a permite depunerea si retragerea prin SEPA, o retea de plata si Faster Payment Services (FPS).

Ulterior, organismul de supraveghere financiar al Marii Britanii a declarat in 2022 ca nu are puteri pentru a opri Binance sa acceseze reteaua Faster Payments prin Paysafe, pentru ca in martie 2023 compania care intermedia platile in GBP pentru Binance sa-si sisteze serviciile.

Importanta si dimensiunea finantarii in lire sterline pentru Binance este neclara. Compania nu isi face publice finantele, nucleul afacerii Binance.com fiind, in mare parte, ascuns de ochii publicului

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani