Grid star
criptomonede

BITCOIN REVINE PE PLUS DUPA RELAXAREA RESTRICTIILOR COVID IN CHINA – Criptomoneda "ataca” pragul critic de 31.000 dolari

Bitcoin (BTC) revine pe un trend moderat de crestere dupa ce a inchis ultimele noua saptamani pe minus, un record in istoria de tranzactionare de peste 12 ani a celei mai mari criptomonede. Relaxarea restrictiilor extrem de dure anti-Covid din China a alimentat din nou entuziasmul investitorilor pentru activele mai riscante. Astfel, BTC a reusit sa depaseasca pragul de 30.000 dolari luni, 30 mai, primind un impuls de circa 5% pe fondul revigorarii pietelor asiatice.

Gilda Popa

Cea mai mare criptomoneda a deschis sedinta de tranzactionare de luni la Londra cu pana la 5,8% pe plus, atingand 30.858,53 dolari. Criptomonedele majore, intre care Ether, Binance, Cardano si Avalanche, au intrat, de asemenea, intr-un trend ascendent, castigand de la 5% la 10% in valoare in ultimele 24 de ore. Revenirea "pe verde” a pietei cripto vine pe fondul cresterii generale a pietelor traditionale in Asia si Europa dupa ce S&P 500 a crescut incepand de vineri, 27 mai, relateaza Bloomberg.

Valoarea Bitcoin s-a mentinut, ulterior, pe parcursul intregii zile de luni, 30 mai, peste pragul - cheie de 30.000 dolari.


Bitcoin a scazut timp de noua saptamani consecutive pentru prima data in istoria sa, de la nivelul de 48.160 dolari de la sfarsitul lunii martie pana la inchiderea din ultima saptamana a lunii mai, de 29.600 dolari. Scaderea a venit pe fondul preocuparilor legate de inflatie in economia globala, care a determinat investitorii sa vanda activele de risc, intre care si cele cripto.

Unii analisti au spus ca, desi pare ca in piata cripto revine un optimism moderat, investitorii vor continua sa evalueze evolutia preturilor inainte de a folosi capitalul pentru a cumpara noi active cripto.

"Pietele din SUA au inregistrat o crestere modesta saptamana trecuta, cu actiunile pe plus la nivel general. Desi piata cripto nu a crescut simultan cu pietele traditionale, preturile s-au mentinut la un nivel relativ constant, sugerand un fel de calm inainte ca jucatorii mari sa isi ia un nou angajament fata de piata (n.r. sa faca achizitii cripto masive)”, a declarat Simon Peters, analist de piata la eToro, pentru CoinDesk.

Cresteri

Revenirea pe plus a pietei cripto vine pe fondul unei cresteri a actiunilor asiatice, dupa ce au aparut rapoarte potrivit carora marile orase din China au inceput sa reduca restrictiile legate de coronavirus dupa luni intregi de lockdown strict. Investitorii au "pariat” ca redeschiderea economiei ar putea declansa o crestere a cheltuielilor consumatorilor, in consecinta si veniturile companiilor in urmatoarele saptamani.

Indicele Asia Dow a crescut luni cu 2,15%, in timp ce indicele Hang Seng din Hong Kong a crescut cu 2,06%, iar Nikkei 225 din Japonia a crescut cu 2,19%, lucru care a determinat o crestere a indicilor europeni.

Cu toate acestea, unii analisti spun ca o recuperare a valorii cu care Bitcoin a inceput anul ar putea dura mai mult decat se astepta investitorii.

"Va fi prematur sa vorbim despre o contraofensiva optimista (n.r. a pietei cripto) pana cand Bitcoin va depasi si se va mentine peste 30.600 dolari, linia sa de rezistenta orizontala de la jumatatea lunii mai. Insa apetitul pentru risc reinnoit pe pietele globale alimenteaza speranta unei redresari”, a explicat Alex Kuptsikevich, analist senior de piata FxPro.

Graficele de pret sugereaza ca Bitcoin a inregistrat un sprijin puternic la pragul de 29.000 USD, un nivel care a fost testat de mai multe ori in ultimele saptamani. Inchiderea sub acest nivel ar putea insemna ca BTC ar putea scadea la un minim de 20.000 de dolari, arata graficele. Cu toate acestea, rezistenta la depasirea nivelului de 30.500 dolari continua sa existe, iar o inchidere sedintelor de tranzactionare zilnica peste acest nivel ar da semne puternice de redresare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani