Grid star
criptomonede

BITCOIN SI ETHER BIFEAZA NOI MAXIME ISTORICE – Piata cripto depaseste 3.000 de miliarde de euro pe fondul achizitiilor masive pe pietele asiatice

Pretul Bitcoin a atins marti, 9 noiembrie 2021, un maxim istoric de 68.530 dolari la doar cateva saptamani dupa ce a atins un maxim anterior de aproape 67.000 dolari. Intre timp, Ether, criptomoneda nativa a blockchainului Ethereum a atins, de asemenea, un record - urcand marti dimineata la 4.837 dolari, potrivit datelor CoinMarketCap. Intreaga piata cripto e in fierbere, depasind pentru prima data in istoria sa 3 trilioane de dolari.

Ascensiunea tumultoasa a pietei cripto, calificata de unii analistii ca fiind un urias bubble, vine pe fondul achizitiilor masive initiate pe pietele asiatice, contaminate de un urias entuziasm pentru adoptarea criptomonedelor si ingrijorare crescanda cu privire la inflatie si la fluctuatiile anuntate in randul activelor din pietele traditionale.

Piata se confrunta cu o crestere a cererii din partea investitorilor institutionali

Acest nou maxim al Bitcoin, de peste 68.500 dolari, se situeaza la doar aproximativ 2%, pana la atingerea pragului de 70.000 de dolari, care coincide cu graficul anticipat de misteriosul analist Plan B, despre care Lumea Banilor a relatat pe larg aici. Cu o saptamana inainte de aceasta noua performanta a celei mai puternice criptomonede din piata, gigantul bancar JP Morgan a dublat predictiile pentru performanta Bitcoin, la 146.000 dolari pe termen lung si la 73.000 de dolari pe termen scurt. (foto 1)

"Avem senzatia ca piata cripto s-a schimbat. Oamenii (n.r. Investitorii de retail) isi dau seama acum ca a nu avea nicio expunere pe activele cripto, chiar si o suma mica, probabil ca nu este un lucru bun pentru a merge mai departe (n.r. -avand in vedere perspectivele de viitor), asa ca au decis sa aloce diferite sume pentru a investi in criptomonede”, a spus Matthew Dibb, director de operatiuni la Stack Funds, managerul de active cripto cu sediul in Singapore pentru reuters.com, evidentiind si o crestere brusca a cererii din partea marilor investitori si chiar a fondurilor de pensii.

Ether se apropie rapid de pragul psihologic de 5000 de dolari

Elanul pietei cripto a primit un serios impuls dupa lansarea, luna trecuta, a unui fond tranzactionat la bursa bitcoin bazat pe contracte futures in Statele Unite, despre care Lumea Banilor a relalat pe larg aici. ProShares Bitcoin Strategy ETF, care a inceput sa se tranzactioneze la sfarsitul lunii trecute, a crescut luni, 8 octombrie, cu 10,95% pe bursa din New York.

In acelasi timp, fluxurile de produse si fonduri Bitcoin au atins un record de 6,4 miliarde de dolari in noiembrie 2021, asa cum arata datele de la administratorul de active digitale CoinShares.

'Piata cripto este locul unde banii cresc rapid. (Ether) este in tendinte si toate perspectivele arata ca va creste in continuare. Peste 79% din detineri sunt deschise pe termen lung si pot simti ca pragul de 5.000 de dolari ar putea fi depasit in curand”, a spus Chris Weston, seful de cercetare la compania de brokeraj Pepperstone.

Piata a propulsat cu prioritate Bitcoin, in pofida "concurentei” din partea a aproape alte aproape 14.000 de criptomonede listate pe CoinMarketCap. Astfel, BTC ramane criptomoneda dominanta, comenteaza edition.cnn.com/

Cu toate acestea, alti analisti au semnalat motive pentru o anumita prudenta pe termen scurt cu privire la Bitcoin, deoarece costul finantarii pozitiilor lungi a crescut in ultimele zile, potrivit platformei de tranzactionare BitMEX – acest indicator fiind uneori un precursor al unei retrageri masive a investitorilor din activul digital.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani