Grid star
eveniment

BUGETUL DE STAT PE 2022, VOTAT IN PARLAMENT – Decizia finala o ia Klaus Iohannis. Presedintele, asteptat sa promulge legea

Proiectele bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2022 au fost adoptate joi, 23 decembrie 2021, in plenul Parlamentului.

Proiectul legii bugetului de stat a primit 294 voturi pentru si 120 impotriva. Proiectul bugetului asigurarilor sociale de stat a avut 291 voturi pentru si 119 impotriva. Legile vor fi trimise presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. USR a anuntat ca va ataca bugetul la Curtea Constitutionala.

Cresc pensiile

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat miercuri, 22 decembrie 2021, la dezbaterea in Parlament a proiectelor legilor bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2022 ca vor creste pensiile si alocatiile. Potrivit lui Nicolae Ciuca, bugetul pe 2022 este bugetul cu cea mai mare alocare a investitiilor din ultimii 32 de ani, iar fondurile insumeaza aproximativ 88,8 miliarde lei. Acesta a tinut sa precizeze ca reprezinta practic dublul sumei investitiilor realizate in Romania in anul 2019.
Primul-ministru a declarat ca nu vor creste taxe si impozite, nu se va pune presiune asupra mediului de afaceri, se va mentine regimul fiscal actual al IMM – urilor, schemele de ajutor de stat pentru incurajarea investitiilor si toate masurile aflate in vigoare pentru sustinerea antreprenorilor.

Fonduri pentru investitii

"Bugetul pentru anul viitor se fundamenteaza pe stabilitate si predictibilitate, coordonate menite sa incurajeze investitiile si sa creasca atractivitatea Romaniei ca destinatie de business. Este bugetul cu cea mai mare alocare a investitiilor din ultimii 32 de ani. Fondurile insumeaza aproximativ 88,8 miliarde lei. Reprezinta practic dublul sumei investitiilor realizate in Romania in anul 2019.
Asa cum ne-am angajat, nu vom creste taxe si impozite, nu vom pune presiune asupra mediului de afaceri. Vom mentine regimul fiscal actual al IMM – urilor, schemele de ajutor de stat pentru incurajarea investitiilor si toate masurile aflate in vigoare pentru sustinerea antreprenorilor. Vom sprijini accesul la finantare al IMM-urilor, prin continuarea Programului IMM INVEST, esential pentru sustinerea companiilor afectate grav de criza COVID -19
.
Pentru a proteja veniturile populatiei, indeosebi ale persoanelor cu venituri mici sau din categorii vulnerabile, am stabilit un pachet de masuri sociale, respectiv majorarea alocatiilor pentru copii, cresterea pensiilor, acordarea ajutorului social pentru pensionari si a indemnizatiei anuale pentru persoanele cu dizabilitati. 
Aprobarea bugetului pentru anul 2022 este garantia ca aceste masuri vor putea fi aplicate si ca vor produce efecte incepand cu ianuarie anul viitor"
, declara premierul.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani