Grid star
eveniment

CADRELE MEDICALE, PRIMITE LA MUNCA DOAR DACA PREZINTA CERTIFICATUL DIGITAL COVID – Testarea, din banii angajatilor. Proiectul premierului Citu, in Senat (Document)

Accesul cadrelor medicale in unitatile sanitare de stat si private va fi conditionat de prezentarea certificatului Covid-19 al UE, prevede proiectul de lege initiat de premierul Florin Citu (foto stanga, langa Raed Arafat) si alti parlamentari PNL si UDMR.

Potrivit proiectului, care figureaza pe ordinea de zi a sedintei Senatului de miercuri, 20 octombrie 2021, pe perioada starii de alerta, in cadrul unitatilor sanitare, publice si private, personalul este obligat sa prezinte certificat digital al UE privind COVID-19, in vederea atestarii indeplinirii uneia din urmatoarele conditii:

a) vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;

b) se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2;

c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infec^ia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat in conditiile stabilite prin ordin al ministrului sanatatii.

Daca legea va fi adoptata, costurile privind activitatea de testare impotriva virusului SARS-CoV-2 sunt suportate de catre personalul din cadrul unitatilor publice.

Exceptie face personalul din cadrul unitatilor publice care face dovada unor afectiuni care reprezinta contraindicatie la vaccinare. In acest caz, costurile testarii sunt suportate de catre angajator.

Suspendarea contractului de munca

Salariatii din sanatate care nu sunt vaccinati, testati sau nu au trecut prin boala nu vor fi primiti la munca si li se va suspenda contractul de munca pentru 30 de zile. Suspendarea va inceta la data la care angajatul aduce certificatul verde:

"In situatia in care personalul din unitatile publice cumuleaza 30 de zile de suspendare, raportul de serviciu, respectiv contractul in baza caruia isi desfasoara activitatea inceteaza de drept. In situatia in care personalul din unitatile private cumuleaza 30 de zile de suspendare, angajatorul poate dispune fie prelungirea suspendarii, fie incetarea contractului in baza caruia isi desfasoara activitatea”.


*Expunerea de motive

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani