Grid star
eveniment

CANCELARUL AUSTRIEI S-A DUS LA MOSCOVA SA-L PRIVEASCA PE PUTIN IN OCHI – Pozitie privind intreruperea gazului rusesc

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat miercuri ca intreruperea gazului rusesc "nu este posibila” in acest moment.

Acesta a indemnat Uniunea Europeana sa se gandeasca la sanctiuni care ranesc Rusia mai mult decat tarile membre ale blocului comunitar. Cancelarul a anuntat ca  a mers luni la Moscova pentru a-l privi in ochi pe Vladimir Putin si pentru a-l confrunta direct, potrivit digi 24, care citeaza CNN.

Karl Nehammer a afirmat ca deocamdata nu se poate renunta la gazul rusesc pentru ca tarile europene sunt dependente de el. Austria nu este singura care are argumente impotriva embargoului impus de UE, a adaugat Nehammer, invocand pozitiile Germaniei si Ungariei.
"Austria este alaturi de celelalte state membre UE in privinta sanctiunilor impotriva Federatiei Ruse, dar ele trebuie sa raneasca Rusia mai mult decat Uniunea Europeana”. Cred ca ar trebui sa ne gandim la sanctiuni intr-un mod mai inteligent, cum putem rani Rusia, dar nu si pe noi. Acesta este cel mai important lucru. Exista o decizie la nivelul UE, incercam totul pentru a deveni independenti de gazul rusesc, iar asta isi doreste si Austria, cu siguranta. Dar acum nu este posibil, va dura ceva timp”, a declarat Nehammer.
Intrebat daca problema embargoului asupra gazelor ar putea conduce la o ruptura in UE, Nehammer a spus ca nu crede acest lucru.

Karl Nehammer a spus ca vizita nu a fost deloc una prietenoasa, afirmand ca a mers la Moscova pentru a-l confrunta pe Putin:
"Am luat decizia de a merge la Moscova pentru a-l privi in ochi pe presedintele Putin si pentru a-l confrunta cu ceea ce am vazut”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani