Grid star
companii

CAZUL CITY INSURANCE – Procurorii ridica documente de la sediul firmei. Milioane de romani au asigurari la aceasta societate. Iata ce se intampla

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au mers miercuri, 23 septembrie 2021, la sediul societatii de asigurari City Insurance sa ridice documente.

Masura vine dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara a retras autorizatia de functionare a City Insurance.

Iata anuntul Parchetului General:

"In cursul zilei de astazi, 23 septembrie 2021, procurorii din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie procedeaza la ridicarea de obiecte si inscrisuri de la sediul 'City Insurance SA'.
Precizam ca ridicarea de obiecte si inscrisuri se realizeaza in contextul instrumentarii unui dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunilor de delapidare, prev. de art. 295 Cod penal, bancruta frauduloasa, prev. de art. 241 Cod penal, spalare de bani, prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019, fals informatic, prev. de art. 325 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, fals in inscrisuri sub semnatura privata, prev. de art. 322 Cod penal, si uzul de fals, prev. de art. 323 Cod penal.
Raportat la actele procedurale efectuate in cauza, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.
Precizam ca aceste activitati nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

ASF a retras autorizatia de functionare

Reamintim ca Autoritatea de Supraveghere Financiara a anuntat vineri, 17 septembrie 2021, ca a retras autorizatia de functionare a companiei City Insurance, liderul pietei autohtone.
In acelasi timp, ASF a constatat starea de insolventa a firmei si a deschis procedura falimentului impotriva ei.
Potrivit autoritatii de reglementare, cauza o reprezinta faptul ca City Insurance nu a dovedit ca are suficiente fonduri si a elaborat planuri neadecvate de finantare pe termen scurt si de redresare. 
„Pe de o parte, solvabilitatea societatii este in continua deteriorare iar, pe de alta parte, societatea se afla in incapacitate vadita de plata”, anunta ASF (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani