Grid star
camere de comert

CCIR SALUTA DECIZIA CCR - Modificarile sunt constitutionale

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) anunta ca a luat act de decizia Curtii Constitutionale a Romaniei privind respingerea sesizarii de neconstitutionalitate a proiectului de lege pentru modificarea Legii camerelor de comert nr. 335/2007 (click aici pentru a citi),

Iata comunicatul CCIR:

"De la bun inceput, CCIR a sustinut si a argumentat ca modificarile si completarile aduse Legii nr. 335/2007 a camerelor de comert din Romania sunt constitutionale si in deplina concordanta cu legislatia in vigoare. Decizia de astazi a CCR vine, astfel, sa intareasca argumentatia CCIR, in dauna celor care, din diferite motive, au contestat modificarile aduse actului normativ.
Decizia CCR reprezinta un castig, atat pentru CCIR, care de astazi isi recapata respectul si recunoasterea cuvenite unei camere de comert nationale, in concordanta cu cele din toata Europa, dar si din lume, dar mai ales pentru Statul Roman, mediul de afaceri si nu in ultimul rand, pentru locuitorii Capitalei.

Bani la bugetul de stat

Cu referire la 'Proiectul pentru Romania' reamintim faptul ca valoarea acestuia este de circa 2,87 miliarde de euro, ceea ce inseamna, conform studiilor, un aport la bugetul de stat, precum si la cel local, de 345 de milioane de euro anual, proiectul urmand a se finaliza intr-o perioada de cinci ani. De asemenea, trebuie precizat faptul ca acest proiect va genera peste 30 de mii de locuri de munca, un aspect deosebit de important mai ales daca tinem seama de situatia economica dificila provocata de pandemie.
Pe termen lung, proiectul reprezinta oportunitatea perfecta pentru ca Romania sa intre in randul statelor dezvoltate, oferind partenerilor din tara si strainatate un parc expozitional permanent, cu functiune multipla, avand capacitatea de a concentra evenimente majore, prin pozitia strategica in centrul de business al Capitalei Romaniei.

Parc central

Totodata, proiectul va reprezenta un punct de intalnire al comunitatii, cu o identitate autentic romaneasca, care sa coaguleze entitati diverse, de la publicul larg pana la reprezentanti ai mediului de business, guvernamental, legislativ, academic, asociativ, profesional etc.
Nu in ultimul rand, bucurestenii si nu numai, vor avea la dispozitie o serie de atractii publice precum un nou parc central, gradini inierbate, arbori maturi si vegetatie luxurianta, alei de promenada, esplanada si piatete, toate acestea fiind cuprinse in proiectul de revitalizare a zonei Romexpo.
Toate detaliile privind proiectul de revitalizare a Complexului Expozitional Romexpo, le puteti regasi accesand site-ul oficial: www.proiectpentruromania.ro".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani