Grid star
eveniment

CE SE INTAMPLA CU CENTURA CAPITALEI – Ministrul Transporturilor: „Contractul in valoare de 413 milioane de lei”

Ministrul Transporturilor Catalin Drula a anuntat vineri, 25 iunie 2021, ca „avem un castigator anuntat pentru proiectarea si executia lotului 3 din Autostrada de centura a Bucurestiului, semi-inelul nordic”.

Este vorba de tronsonul lung de 8,6 km, intre Afumati si Pantelimon, care cuprinde nu mai putin de 7 pasaje.
Contractul in valoare de 413 milioane de lei prevede 12 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executie. La fel ca in cazul proiectelor similare, vom discuta cu antreprenorul sa urgenteze proiectarea, soune Drula intr-o postare pe facebook:

"Sper ca aceasta licitatie sa nu fie din nou contestata, astfel incat sa putem semna cat mai rapid contractul.
Pe lotul adiacent, 4 (lung de 5 km, intre Pantelimon si A2), constructorul se misca bine cu proiectarea, iar executia lucrarilor va incepe la toamna.
Acelasi antreprenor ca pe lotul 4 lucreaza la proiectare si pe lotul 2 al A0 nord (19 km intre Corbeanca si Afumati), dupa ce, in mai, Compania de drumuri a semnat contractul pentru proiectare + executie. In prima parte a anului viitor incepe aici santierul de executie a lucrarilor.
Planul anuntat ramane in picioare: pe semi-inelul sudic al A0 vom putea circula din 2023, iar pe cei circa 100 de km ai intregii autostrazi de centura, in 2024”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani