Grid star
business capital

CIFRELE CARE INFIOARA – Dezastru fara precedent pentru Romania: investitiile straine directe au scazut in 2020 cu aproape 90%

Romania continua sa se afunde. Guvernul Orban clameaza aproape zi de zi reusite economice, insa realitatea din teren este cu totul si cu totul alta.

Economistul Adrian Caciu a oferit cifre care ar trebui sa ii infioare pe cei care astazi guverneaza Romania, in frunte cu presedintele Klaus Iohannis (foto alaturi de premierul Ludovic Orban). Concret, Adrian Caciu dezvaluie pe pagina sa de Facebook, joi, 13 august 2020, ca investitiile straine directe in Romania sunt in prima jumatate a anului 2020 cu aproape 90% mai mici decat in perioada similara a anului trecut. Desigur, Guvernul PNL va da vina pentru aceasta situatie pe pandemia de coronavirus, o explicatie ce nu mai poate fi credibila in opinia noastra, atat timp cat economiile din statele europene functioneaza in prezent la parametri normali. Cu siguranta insa Guvernul PNL nu va aminti nimic despre lipsa masurilor concrete pentru relansarea economiei sau despre haosul economico-legislativ prezent care nu atrage niciun investitor strain. Adevarul este, afirma Adrian Caciu, ca scaderea investitiilor directe straine semnifica de fapt increderea investitorilor in Romania.

Prezentam comentariul economistului Adrian Caciu:

Investitii straine directe cu 86,9% mai mici in prima jumatate a anului 2020 fata de perioada similara a anului 2019.

Increderea investitorilor practic s-a diminuat cu 86,9%.

Daca la final de an vor fi ISD-uri de 1 miliard euro e mare lucru.

De ce nu vin investitiile?

Pai ati vazut vreun decizional in vreo vizita externa unde sa discute cu investitorii si sa atraga capital?

Nada, niente, nimic.

Pe toti ii preocupa alegerile interne, adica functii si demnitaţi.

Atat!”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani