Grid star
litigii

CITU A PUS MANA PE DOSAR – Dezvaluiri din Ministerul Finantelor. Florin Citu a luat dosarul in care parintii sai se judeca cu Ministerul Finantelor si nu l-a mai dat inapoi. Acuzatie grava: se fac presiuni ca Statul sa nu se apere in procesul cu familia C

Fiti cu ochii pe Ministerul de Finante. Mai exact, pe ministrul Florin Citu (foto). Acesta este acuzat ca a desfiintat Directia Generala Juridica din Ministerul Finantelor dupa ce seful si angajatii structurii ar fi refuzat sa faca jocurile astfel incat familia Citu sa fie avantajata in procesul in care se judeca fix cu Ministerul Finantelor, acesta din urma in calitate de intervenient (click aici pentru a citi).

Acuzatia, una extrem de grava, este lansata de directorul general al Directiei Juridice, Ciprian Badea, in plangerea formulata in instanta prin care contesta Hotararea de Guvern prin care Florin Citu a dispus reorganizarea ministerului si desfiintarea Directiei Juridice, dar si intr-o sesizare ajunsa la premierul Romaniei Ludovic Orban. De asemenea, acelasi director dezvaluie ca dosarul privind litigiul dintre familia Citu si Ministerul Finantelor ar fi fost luat la cabinetul ministrului Florin Citu, in 31 ianuarie 2020, de unde nu ar mai fi fost returnat.

Nu in ultimul rand, seful Directiei Generale Juridice atrage atentia ca exista riscul ca, in urma acestor presiuni, apararea Statului in procesul cu familia Citu sa fie afectata. Cu alte cuvinte, Statul sa nu-si mai apere interesele asa cum trebuie.

Iata marturiile directorului general al Directiei Juridice din Ministerul Finantelor, acestea fiind prezentate in premiera de jurnalistii Oana Zamfir si Adi Ursu la emisiunea “Exces de putere” de la Antena”:

In data de 11 iunie 2019, sub nr. 34584, Directia Generala Juridica (al carei director general sunt) a emis mandat pentru structura teritoriala (DGRFP Craiova – AJFP Valcea) sa formuleze aparari in numele statului roman in litigiul nr. 724/198/2017 – Judecatoria Brezoi.

Parati in cauza respectiva sunt si parintii actualului ministru al Finantelor Publice.

In data de 05/11/2019, in baza mandatului acordat, Statul roman prin Ministerul Finantelor Publice a solicitat anularea actelor de reconstituire a dreptului de proprietate pentru suprafata de 11,6 hectare teren forestier pe numele parintilor actualului ministru al Finantelor Publice.

In data de 16.12.2019, prin executor judecatoresc, Citu Vasile (tatal ministrului Citu Vasile Florin) notifica Ministerul Finantelor Publice (in afara cadrului procesual stabilit in dosarul 724/198/2017) si solicita, sub amenintarea de a actiona in judecata statul:

-o serie de acte/informatii care sa justifice 'angajarea statului roman in dosarul nr. 724/198/2017';

-ca doua structuri ale Ministerului Finantelor Publice (ANAF Valcea si ANAF – Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Craiova) sa transmita toate documentele 'd-nului ministru Citu Florin-Vasile' – fiul sau.

Fara ca Directia Generala sa dea curs solicitarii petentului (apreciind ca exista un vadit conflict de interese intre petent/ministru/administratie si o incalcare grava a procedurilor administrative ca la solicitarea unui petent, departamentul juridic sa inainteze actele dosarului catre tatal petentului – ministru finantelor publice), in data de 31 ianuarie 2020, de la Cabinetul ministrului finantelor publice a fost formulata solicitarea de a fi inaintate toate actele lucrarii nr. 34854/11.06.2019 si dosarul aferent.

De la acea data, dosarul/documentatia aferenta nu a mai fost restituita Directiei Generale Juridice.

Presiunea exercitata asupra directorului general al Directiei Generale Juridice (subsemnatul) este vadita si, dat fiind ca nu s-a efectuat niciun demers de retragere a mandatului acordat structurii teritoriale/de retragere a statului din dosar naste propria convingere ca acesta a fost/este mobilul care a fundamentat demersul de reorganizare.

Aceasta imprejurare trebuie coroborata cu plangerea penala (demersul care poate genera cea mai puternica temere asupra unui functionar) formulata de mama ministrului Finantelor (Elena Citu) la adresa unui reprezentant RNP Romsilva – institutie alaturi de care Ministerul Finantelor Publice a contestat actele de reconstituire a dreptului de proprietate in aceeasi cauza – 724/198/2017.

Presiunea exercitata consider ca este de natura sa pericliteze grav modul in care se vor efectua apararile Statului in cauza nr. 724/198/2017 fiind evident ca nu toti consilierii juridici/sefii acestora isi vor asuma riscul de a pierde functia publica exercitata pentru apararea intereselor statului”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani