Grid star
eveniment

CITU AMENINTA – Pe cine a pus ministrul ochii

Ministrul de Finante Florin Citu (foto, al doilea din dreapta) ameninta!

Poate cel mai nepopular ministru din Guvernul Orban se lauda singur si continua lupta cu PSD, partid pe care-l scoate vinovat pentru toate relele din lume, fara sa se uite insa la nemultumirile pe care le au romanii fata de actuala guvernare.

Citu incearca sa ascunda esecul guvernarii liberale dand vina pe fostul lider PSD Liviu Dragnea, care se afla in inchisoare de mai bine de un an.

Guvernul Orban din care face si Florin Citu a refuzat sa mareasca punctul de pensie la 40% si sa dubleze alocatiile, nu a fost in stare sa furnizeze tablete pentru o multime de elevi care au trecut la scoala online, a ingropat Romania in imprumuturi record. Insa tot PSD este de vina.

Obsesia Dragnea

Iar Citu are o obsesie pentru fostul lider PSD Liviu Dragnea. Dupa ce, intr-o postare pe Facebook, s-a laudat singur ca inseamna profesionalism cresterea datoriei publice a Romaniei cu “doar 7 puncte procentuale”, insinuand ca romanii ar trebui sa-i multumeasca pentru asta, si a justificat ca Romania a pornit cu un handicap major pentru ca ”a fost administrata de o gasca de infractori in ultimii ani si din pacate trebuie sa platim pentru ce au furat acestia”, ministrul de Finante a inceput sa ameninte.

Cu un tupeu fantastic, fara sa precizeze ca imprumuturile facute de el in mai putin de un an depasesc imprumuturile facute de Guvernul PSD in trei ani, Florin Citu promite ca va demasca toate ilegalitatile facute de Liviu Dragnea si de alti lideri PSD.

Amuzanta incercarea de a distrage atentia romanilor de la esecul guvernarii prin aruncarea vinei pe Liviu Dragnea, care este in inchisoare de mai bine de un an.

Iata postarea lui Florin Citu:

“Transparenta si profesionalism

In medie, datoria publica a tarilor membre UE creste cu 20 puncte procentuale in 2020.
Prin comparatie in Romania datoria publica creste cu DOAR 7 puncte procentuale. Asta desi socul care a lovit economia globala a lovit cu aceeasi intensitate si Romania.

Datoria publica creste pentru ca in TOATE tarile au crescut deficitele bugetare in urma crizei economice determinata de criza de sanatate.
Criza economica a dus la scaderea veniturilor fata de bugetele initiale iar criza de sanatate a crescut cheltuielile pentru sanatate si pentru sustinerea economiei.

Acelasi lucru se intampla in TOATE tarile din lume. Fara exceptie.
Totusi Romania este diferita. Romania a pornit cu un handicap major. A fost administrata de o gasca de infractori in ultimii ani si din pacate trebuie sa platim pentru ce au furat acestia.

Am preluat o economie distrursa, cu facturi in valoare de aproximativ 30 miliarde lei neplatite (!!!) si cu datorii scadente de aproxmativ 50 de miliarde lei (10 miliarde lei peste cateva zile). Adica am pornit cu o gaura la buget de 80 de miliarde lei in 2020.
In aceste conditii am reusit imposibilul.


In Romania am reusit

  • sa avem un pachet substantial si printre cele mai eficiente de sustinere a economiei, aproximativ 7% din PIB, - bani care nu erau in buget la inceputul anului
  • sa avem CEA MAI MICA crestere e deficitului bugetar din UE
  • sa avem printre cele mai mici cresteri ale datoriei publice din UE
    Bineinteles ca televiziunile/site-urile de #fakenews nu au intrebat niciodata cum de au fost facute aceste datorii in guvenarea socialista in timp ce restul lumii avea surplus la buget. Normal ca nu. O mare parte din banii acestia au ajuns in buzunarele trompetelor PSD. Le stiti foarte bine care sunt.


    Asa cum v-am promis, si cum am facut pana acum, voi demasca in continuare toate ilegalitatile facute de Dragnea, Ciolacu, Grindeanu zis si OUG13, Olguta Vasilescu etc in ultimii ani. Bineinteles ca asa cum am procedat si pana acum toate rapoartele de control merg la institutiile statului responsabile pentru anchetarea furtului din banul public”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani