Grid star
eveniment

CINE PUNE MANA PE AEROPORT? – Razboi in coalitia de guvernare: “Suntem in mijlocul acestei lupte pentru parghii si resurse (exemplu bun fiind batalia pentru Aeroportul Bucuresti)”

Fix in aceste zile, departe de ochii presei si ai romanilor, se duce o batalie crunta pe resurse. O batalie purtata in interiorul coalitiei de guvernare formate din PNL, USR si UDMR. Iar una dintre mize este Aeroportul Bucuresti “Henri Coanda”.

Dezvaluiriea a fost facuta de consultantul politic Cozmin Gusa, marti, 2 februarie 2021, pe pagina sa de Facebook. Gusa prezinta situatia taberelor beligerante, precizand totodata ca acestea au parte inclusiv de “arbitraj international”, deocamdata insa doar la nivel consultativ. Iar daca lucrurile nu se vor transa la masa de joc, atunci se va trece la luarea de prizonieri, trimiterea fiind evident la o posibila implicare a institutiilor de forta.

Iata analiza consultantului politic Cozmin Gusa:

"Poker politic. Cativa jucatori si-au aratat deja cartile.

Imparteala ministerelor si a functiilor de dupa parlamentare a indicat USR-PLUS ca fiind castigatorul de etapa, PNL fiind considerat perdantul principal. Primii se fudulesc cu asta, in contrast cu liberalii care sunt dezorientati si plang in pumni. UDMR a primit in mod neasteptat (mai ales pentru ei, ba chiar si pentru Viktor Orban!) ministerul Dezvoltarii/Regionalizarii, dar stau rezervati si nu se impauneaza cu nimic.

Cei care-mi cititi analizele stiti deja ca jucatorii de putere reali sunt cu totul altii decat cei ce conduc partidele si apar la televizor, iar adevarata lupta pentru cucerirea puterii se duce in culise, intre acesti protagonisti nevazuti si neinstitutionalizati. Suntem in mijlocul acestei lupte, pentru parghii si resurse (exemplu bun fiind batalia pentru Aeroportul Bucuresti), lupta care se desfasoara dur si departe de ochii presei, deci si fara perceptia cetatenilor. Desigur, confruntarea are 'arbitraj international', care intervine deocamdata doar in mod consultativ, asteptand finalul partidei de poker politic intern, regula 'externilor' fiind cea de 'a alege castigatorul'.

La acest moment, cei care coordoneaza si motorizeaza pluseristii au trecut in dezavantaj, tocmai pentru ca s-au grabit ('si-au aratat cartile'), iar crucificarea publica a nevolnicului Voiculescu sau lupta interna coroziva intre Barna si Ciolos, sunt printre ingredientele ce o sa-i faca si mai slabi. In zilele urmatoare, daca treburile nu se vor putea decide la masa de joc, se va lua o pauza, in care se va recurge probabil la 'luarea de prizonieri', perioada in care ecranele tv-urilor se vor ingalbeni des, fara ca publicul spectator sa mai poata pricepe nimic din substratul real al evenimentelor, care in aparenta vor fi despre lege, dar de fapt totul va fi despre putere si "cascaval". Iar cadrul creat de pandemie este ideal pentru asa-ceva...”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani