Grid star
eveniment

CITU, AVERTISMENT PENTRU ORBAN DUPA ADOPTAREA BUGETULUI – "Ori se taie din alte parte, ori, nu stiu"

Continua disputa dintre premierul Florin Citu si seful sau de partid Ludovic Orban cu privire la gratuitatea calatoriilor pentru studenti.

Orban vrea 24 de calatorii gratuite pentru studenti pe luna, si s-a anuntat public ca va depune un amendament in Parlament (click aici pentru a citi), in timp ce Citu ofera o reducere de 50%.

Dupa anuntul premierului cu privire la adoptarea Bugetului de stat 2021 in Guvern vineri, 19 februarie 2021, acesta a fost intrebat care este impactul bugetar, care ar fi efectele acestui amendament dorit de Orban.
Florin Citu a raspuns, avertizand ca daca amendamentul nu vine cu sursa de finantare, ar creste deficitul de bugetar:
"Eu sunt singur ca un amendament de acest fel va veni cu sursa de finantare, ori se taie cheltuieli din alte parte, ori, nu stiu".

Iata intrebarea adresata lui Florin Citu:

"Presedintele PNL Ludovic Orban a anuntat ca depune un amendament cu privire la gratuitatea biletelor pentru studenti. Vrea sa beneficieze studentii de 24 calatorii. Care este impactul bugetar, care ar fi efectele acestui amendament?"

Iata raspunsul premierului:

Efectele ar inseamna, daca amendamentul nu vine cu sursa de finantare, ar creste deficitul de bugetar. Eu sunt singur ca un amendament de acest fel va veni cu sursa de finantare, ori se taie cheltuieli din alte parte, ori, nu stiu, dar eu va spun ca nu putem creste deficitul bugetar cu nicio suma. Deci eu sunt sigur ca amendamentul va avea si sursa de finantare".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani