Grid star
companii

CITU LUCREAZA LA VANZAREA CEC – Dezvaluire despre planurile ministrului de Finante: “A pregatit un audit pentru a vinde CEC-ul... L-ai pregatit pentru baieti si il dai cu coronita”

Ministrul de Finante Florin Citu (foto) isi vede linistit de planurile sale pentru vanzarea CEC Bank. Citu a pregatit deja un audit pentru instrainarea bancii cu capital romanesc, aflata pe profit. Dezvaluirea a fost facuta de senatorul PSD Daniel Zamfir, in interviul acordat Lumea Banilor.


Zamfir a confirmat ca intentia actualului Guvern PNL este de a instraina companiile romanesti, in frunte cu CEC, Hidroelectrica si aeroporturile. Totusi, exista mari sanse ca operatiunea sa fie blocata, in conditiile in care presedintele Klaus Iohannis va trebui sa promulge intr-un final legea care interzice timp de doi ani vanzarea companiilor nationale, lege care a fost deja declarata constitutionala de CCR (click aici pentru a citi).

Pe de alta parte, Daniel Zamfir sustine ca in momentul de fata in Romania se deruleaza o campanie de distrugere a capitalului romanesc.

Prezentam declaratiile senatorului PSD Daniel Zamfir:

Eu cred si incep sa am mari suspiciuni rezonabile ca e o actiune clara de distrugere a capitalului romanesc, pentru ca n-am niciun motiv care sa imi arate ca lucrurile nu ar sta asa. Eu asa o simt. Eu am o mare temere, si temerea mea nu este neintemeiata pentru ca deja domnul Citu a pregatit un audit la CEC, am serioase temeri ca se pregateste asa ceva cu CEC in primul rand, cu Hidroelectrica, cu aeroportul, si ce or mai pregati. A pregatit un audit tocmai pentru a vinde CEC-ul, desi noi am votat o lege care a trecut de CCR, e la promulgare la presedinte, prin care am interzis pe o perioada de doi ani vanzarea oricaror participatiuni ale statului la companiile romanesti. Sper din suflet sa o promoveze rapid domnul presedinte, pentru ca guvernul asta e pus pe praduit, n-am niciun fel de dubiu. Asta este sentimentul meu, si atunci cred ca trebuie sa salvam ce mai poate fi salvat.

Stiti cum vad eu lucrurile? Intr-o situatie grea pe care o anticipam cu totii, tu trebuie sa pastrezi ce ai din avutia nationala, nu sa te apuci sa vinzi. In domenii strategice tu ai companii care pot face performanta economica in Europa – si aici dam exemplul Cehiei, care are o companie, Cez, jucator regional puternic in energie – tu ai Hidroelectrica si produci extrem de ieftin, ai CEC-ul pe profit. Adica tu capitalizezi CEC-ul si dupa aia il vinzi? L-ai pregatit pentru baieti si il dai cu coronita”.

* Cititi aici interviul realizat de Lumea Banilor cu senatorul Daniel Zamfir

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani