Grid star
punguta cu doi bani

Comisia Europeana arata cartonasul galben Romaniei

Comisia Europeana (CE) anunta ca suspenda momentan plata unor sume, si asta pentru ca Romania nu a indeplinit doua jaloane din PNRR. Este vorba despre investitiile in energie. Nu pierdem banii din PNRR, insa s-ar putea sa luam mai putin.

CE a aprobat  o evaluare preliminara pozitiva a unei parti din jaloanele si tintele legate de cea de-a doua cerere de plata a Romaniei in cadrul Mecanismului de redresare si rezilienta (MRR). La 16 decembrie 2022, Romania a transmis Comisiei o cerere de plata bazata pe 49 de jaloane si 2 tinte stabilite.

"Dupa examinarea dovezilor furnizate de autoritatile romane, Comisia a considerat ca 47 de jaloane si 2 tinte din totalul de 49 de jaloane si 2 tinte au fost atinse in mod satisfacator. Comisia a constatat ca doua jaloane legate de investitiile in energie nu au fost atinse in mod satisfacator. Comisia recunoaste primele masuri luate deja de Romania pentru a atinge aceste jaloane restante, desi mai sunt inca multe de facut. Prin urmare, Comisia activeaza procedura de suspendare a platilor”, se arata intr-un comunicat al CE.

In ceea ce priveste suspendarea platilor, Comisia a comunicat Romaniei motivele pentru care considera ca doua jaloane nu au fost atinse in mod satisfacator. Tara noastra are dreptul de a-i prezenta Comisiei observatiile sale in termen de o luna de la primirea comunicarii. Daca, in urma observatiilor Romaniei, Comisia ar confirma evaluarea sa potrivit careia cele doua jaloane restante nu au fost atinse in mod satisfacator, se va stabili cuantumul platii care urmeaza sa fie suspendat.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani