Grid star
eveniment

COMPENSAREA PRETURILOR LA ENERGIE – Pozitia PSD

Partidul Social Democrat anunta ca nu a propus si nici nu ar fi putut propune diminuarea plafonului pentru compensarea preturilor la energie. Social democratii anunta ca au sustinut in permanenta revenirea, temporara, la o piata de energie reglementata, asa cum era inainte de liberalizarea haotica ce a provocat cresterea excesiva a ratei inflatiei, cu deteriorarea nivelului de trai si a economiei nationale.


In privinta schemei de compensare implementate pana in prezent de Ministerul Energiei, PSD considera ca aceasta nu a produs efectul scontat de a tempera cresterile speculative ale preturilor la energie si gaze naturale. In contextul in care companiile din sector anunta multiplicarea profiturilor fata de anul precedent, este evident ca aceste cresteri ale preturilor la energie contin in continuare o componenta speculativa importanta, fara nicio legatura cu costurile de productie, potrivit PSD.

Romanii platesc

PSD considera ca este profund incorect ca aceste profituri nejustificate sa fie sustinute la nesfarsit din banii contribuabililor, asa cum s-a intamplat pana acum prin schema de compensare, se arata intr-un comunicat de presa.
"Spre deosebire de aceasta schema, in care statul plateste diferenta dintre pretul plafonat si cel practicat de companii dupa bunul plac, reglementarea propusa de PSD are in vedere stabilirea preturilor la un nivel decent, prin raportarea la evolutia costurilor reale de productie, transport si distributie de energie electrica si gaze naturale.
Acesta este raspunsul corect la actuala criza energetica pe care l-au dat si alte state europene pentru protejarea cetatenilor si a economiei nationale”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani