Grid star
eveniment

AVIZ NEGATIV PE OUG PRIVIND ALOCATIILE - Consiliul Economic: “Au vrut sa taie de la copii, iar plenul nu poate sa accepte asa ceva”

Lovitura pentru Florin Citu in ceea ce priveste alocatiile.
Consiliul Economic si Social a avizat negativ Ordonanta de urgenta care va fi discutata in sedinta de joi si care ar urma sa elimine doua etape de marire: cea majorare de 20% care ar fi trebuit sa vina in 1 iulie va fi amanata pentru 1 ianuarie 2022.
Celelalte doua transe de marire cu 20% estimate initial pentru 1 ianuarie 2022 si 1 iulie 2022 au fost scoase din grafic.
Acizul CES este insa consultativ:

"Toata partea sindicala a votat impotriva acestei propuneri privind alocatiile la copii.Prin acest act normativ au vrut sa taie de la copii iar plenul nu poate sa accepte asa ceva. CES are posibilitatea sa isi sustina avizele si in comisiile din cadrul Cemerei Deputatilor si Senat si sper ca vom fi prezenti acolo si ne vom sustine avizul nefavorabil”, a declarat pentru antena 3 Petre Tancau,  vicepresedinte CES.

O singura marire pe an

Florin Citu a anuntat ca alocatiile se vor mari o singura data pe an. Astfel, nu se mai aplica maririle care urmau sa fie facute la 1 iulie 2021, dari si la 1 iulie 2022. Motivul: nu sunt bani.
Florin Citu sustine insa ca vor ramane cele 5 etape de crestere a alocatiilor, dar se vor aplica o singura data pe an.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani