Grid star
eveniment

CONSILIUL ECONOMIC TORPILEAZA GUVERNUL CITU– Alocatia de stat are cea mai mica valoare din UE: “Impactul asupra familiilor va fi unul insemnat” (Document)

Consiliul Economic si Social (CES) arata in motivarea avizului nefavorabil cu privire la Ordonanta de urgenta adoptata joi de Guvernul Citu prin care marirea alocatiilor de la 1 iulie 2021, dar si de la 1 iulie 2022 nu se mai aplica, ca alocatia de stat din Romania are cea mai mica valoare din UE.
Potrivit CES, OUG nu este insotita de un studiu de impact.

Consiliul mai arata ca “intrucat alocatia de stat are cea mai mica valoare din UE, impactul asupra familiilor din Romania va fi insemnat, mai ales in contextul actual al pandemiei COVID".
CES mai arata ca acordarea alocatiei la valoarea convenita prin lege constituie o masura de sprijinire a familiilor pentru depasirea perioadei dificile prin care trecem.

Indexarea cu rata inflatiei, din 2023

Reamintim ca nu se mai aplica maririle care urmau sa fie facute la 1 iulie 2021, dar si la 1 iulie 2022. Urmatoarea marire va fi in 1 ianuarie 2022. Potrivit lui Citu, guvernul a stabilit majorarea alocatiei de stat pentru copii incepand din anul 2022 si indexarea anuala a acesteia cu rata medie a inflatiei incepand din anul 2023 (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani