Grid star
camere de comert

CONSOLIDAREA RELATIILOR ROMANO-JAPONEZE - JETRO propune organizarea, cu ajutorul CCIR, a unei serii de misiuni de achizitii in Romania

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a avut in 13 februarie 2023 o intrevedere cu Shigeyo Nishizawa, director general al Japan External Trade Organization (JETRO) Romania, in vederea continuarii demersurilor referitoare la consolidarea relatiilor bilaterale dintre cele doua state.

"La nivelul CCIR exista o deschidere totala in ceea ce priveste organizarea unor evenimente comune cu partea japoneza pentru a pune in legatura directa oamenii de afaceri din cele doua state. Datorita acordului de liber schimb Uniunea Europeana (UE) - Japonia, in momentul de fata se constata o crestere vizibila a schimburilor comerciale mai ales in ceea ce priveste industria auto, in sectorul utilajelor industriale, precum si in industria IT&C.
In acest context, devine foarte importanta organizarea unei misiuni japoneze de achizitii. De asemenea, investitorii japonezi trebuie sa ia in considerare potentialul zonei Constanta, avand in vedere avantajele conferite de portul si santierul naval Constanta, mai ales daca ne referim la reducerea cu cel putin 60% a timpului de tranzitare a transporturilor navale ce folosesc ruta canalul Suez – Portul Constanta, in comparatie cu cele care au ca destinatie Portul Rotterdam. Totodata, Portul Constanta poate reprezenta si o oportunitate de investitie pentru JETRO, prin realizarea unui hub al marfurilor japoneze in drum spre statele UE”,
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Parteneriat cu CCIR

 "Ne dorim sa organizam cu ajutorul CCIR o serie de misiuni de achizitii la Bucuresti, asa cum am procedat si in anii anteriori. Astfel, preconizam ca prima misiune japoneza sa aiba loc in cursul lunii octombrie 2023. Apreciem in mod deosebit parteneriatul cu CCIR, desfasurat timp de peste cinci ani, profesionalismul, seriozitatea si implicarea organizatiei dumneavoastra fiind la cel mai inalt nivel. Va asiguram ca si in viitor  vom actiona intens pentru o dezvoltare continua a relatiilor comerciale dintre cele doua state si vom valorifica pozitia CCIR ca reprezentant de varf al comunitatii de business din tara dumneavoastra”, a declarat directorul general JETRO,n Shigeyo Nishizawa.
 
JETRO (Japan External Trade Organization) este o organizatie guvernamentala japoneza infiintata in 1958, care are ca obiect de activitate promovarea comertului si investitiilor reciproce dintre Japonia si restul lumii. Scopul initial al activitatii JETRO a fost de a promova exporturile companiilor japoneze in strainatate, dar in secolul al XXI-lea activitatea s-a concentrat in special pe atragerea de investitii straine si pe sprijinirea firmelor mici si mijlocii din Japonia, in vederea maximizarii potentialului lor de export la nivel mondial.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani