Grid star
eveniment

CRESTEREA NATALITATII IN ROMANIA – Guvernul a aprobat proiectul prin care sunt sprijinite financiar 10.000 cupluri. Valoarea ajutorului (Document)

Guvernul Ciuca are pe ordinea de zi a sedintei de miercuri, 7 septembrie 2022, Proiectul HG pentru aprobarea Programului social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii. Programul vizeaza 10.000 cupluri, iar valoarea maxima a ajutorului este de 15.000 lei per beneficiar

Potrivit proiectului de act normativ, se creeaza cadrul legal pentru implementarea programului social de interes national pentru incurajarea si stimularea natalitatii. Scopul Programului il reprezinta sprijinirea cuplurilor si a persoanelor singure din Romania, in vederea efectuarii procedurilor recomandate de specialisti, ca element principal de sustinere a cresterii natalitatii in Romania. Obiectivul Programului il reprezinta acordarea unui sprijin financiar pentru maximum 10.000 de cupluri sau persoane singure, incepand cu 1 ianuarie 2023, pe teritoriul Romaniei pentru efectuarea procedurilor recomandate in vederea obtinerii unei sarcini viabile.

Planul pentru acest an

Pentru anul 2022 se acorda sprijin financiar pentru un numar de maximum 2.500 de cupluri sau persoane singure, incepand cu 1 octombrie 2022. Beneficiarii programului sunt cuplurile si persoanele singure, definite drept cuplurile si persoanele singure care au recomandare din partea unui specialist sa urmeze proceduri necesare care sa aiba ca rezultat cresterea natalitatii Beneficiarii trebuie sa fie cetateni romani, iar procedurile trebuie sa se desfasoare pe teritoriul Romaniei.
In cadrul programului, fiecare cuplu sau persoana singura poate beneficia de acordarea sprijinului financiar pentru un numar de maxim trei proceduri in fiecare an de derulare al programului.

Conditiile

"Beneficiarii programului nu pot aplica, in acelasi an la, atat la programul derulat de Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale cat si la alt program cu acelasi scop, finantat din fonduri publice si derulat la nivel central sau local. Procedurile de specialitate recomandate pentru care se acorda sprijin vor fi stabilite prin Ordinul comun al ministrului familiei, tineretului si egalitatii de sanse. Cuplurile si femeile din Romania care au indicatie in vederea efectuarii procedurilor de specialitate recomandate, vor primi un ajutor financiar in valoare de maximum 15.000 RON per beneficiar pentru decontarea cheltuielilor necesare cresterii natalitatii”, se arata in document.

*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani