Grid star
eveniment

CRESTEREA PENSIILOR SI ALOCATIILOR- Ministrul Muncii a semnat. Pensia minima, 1.000 lei. Cu cat se propune majorarea punctului de pensie. Valoarea salariului minim de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat joi seara, 9 decembrie 2021, ca a semnat doua ordonante care vizeaza majorarea alocatiilor de stat pentru copii, majorarea punctului de pensie de la 1.442 de lei la 1.586 de lei si majorarea pensiei minime de la 800 de lei la 1.000 de lei.

Marius Budai a precizat ca aceste ordonante sunt extrem de importante si au fost negociate de catre Partidul Social Democrat in cadrul coalitiei politice care sustine Guvernul Romaniei :
"Stim cu totii prin ce perioada extrem de grea trecem acum si suntem obligati sa-i ajutam pe cetatenii romani”.

Ministrul Muncii a mai precizat ca din 1 ianuarie, salariul minim pe economie va fi de 2.550 de lei.

Iata declaratia ministrului Muncii:

"Am semnat 2 ordonante extrem de importante. Prima am semnat-o impreuna cu doamna ministru Gabriela Firea si se refera la majorarea alocatiilor de stat pentru copii, asa cum a fost negociat in programul de guvernare, ordonanta care a plecat de la Ministerul Muncii catre ministerele avizatoare, si atunci cand va primi avizul va fi promovata in sedinta de Guvern.
A doua ordonanta extrem de importanta se refera la majorarea pensiilor parintilor si bunicilor nostri. Si anume pensia minima se va majora de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorata de la valoarea de 1.442 de lei la valoarea de 1.586 lei.
Aceste ordonante sunt extrem de importante si au fost negociate de catre Partidul Social Democrat in cadrul coalitiei politice care sustine Guvernul Romaniei. Stim cu totii prin ce perioada extrem de grea trecem acum si suntem obligati, practic, sa-i ajutam pe cetatenii romani
.
Salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie, va fi de 2.550 de lei. De asemenea, va informez ca am discutat cu premierul si am discutat si in coalitie, voi convoca un Consiliu National Tripartit pentru o prima intalnire cu noul Guvern, pentru ca ne dorim si imi doresc foarte mult ca dialogul social sa fie intr-adevar dialog social, iar dialogul cu partenerii sociali, si ma refer la patronate si la sindicate, sa fie intr-adevar un dialog".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani