Grid star
criptomonede

CRIPTOMONEDELE CASTIGA TEREN IN PORTOFOLIILE GIGANTILOR DIN ASIGURARI - Goldman Sachs publica in premiera un raport cu cifre surprinzatoare (Document)

Gigantul bancar Goldman Sachs a inclus, pentru prima data, intrebari legate de criptomonede in raportul anual privind industria globala de asigurari, care incorporeaza opiniile a 328 de manageri de top din companii cu peste 13 trilioane de dolari in active. Cifrele sunt surprinzatoare pentru un sector traditional, cu aversiune fata de clasa de active de risc: 11% dintre asiguratorii din SUA fie au deja plasamente in cripto, fie planuiesc sa faca acest lucru.

Gilda Popa

Raspunsurile managerilor de active globale de top arata ca sunt din ce in ce mai interesati de activele cripto, care castiga teren in portofoliile lor.

Adoptarea activelor digitale de catre investitorii din sectorul asigurarilor a fost un subiect urmarit cu atentie in cel de-al unsprezecelea raport anual publicat duminica, 5 mai, de Goldman Sachs. Gigantul bancar atrage atentia, in raportul sau pe anul 2022, ca sondajul a fost realizat in perioada in care tensiunile dintre Rusia si Ucraina erau in crestere, dar chiar cu putin timp inainte de a incepe razboiul.

Sondajul Goldman Sachs Asset Management Insurance Survey 2022 are ca teme inflatia, incertitudinea investitiilor, cresterea randamentului si mediu social si guvernanta (ESG). Sondajul a implicat 328 de directori financiari si de investitii (CFO si CIO), care reprezinta companii evaluate la peste 13 trilioane de dolari in activele bilantului global, ceea ce reprezinta aproximativ jumatate din industria globala de asigurari.

Raportul observa ca, desi foarte mic, nivelul de interes in randul asiguratorilor pentru criptomonede este in crestere.

"Marea majoritate a asiguratorilor nu se gandeste, inca, sa investeasca in criptomonede. Asiguratorii americani sunt putin mai interesati, cu 11% investitii in prezent sau investitii programate in viitor in criptomonede. Prin comparatie, asiguratorii asiatici au plasamente cripto in proportie de 6%, iar asiguratorii europeni doar 1%. Cu toate acestea, acest nivel de interes este deja notabil”, se arata in raportul Goldman Sachs, care noteaza ca acest interes este in crestere.

Gigantii din asigurari, speriati de inflatia in crestere

Una dintre principalele constatari ale sondajului Goldman in domeniul asigurarilor din 2022 este ca administratorii de active globale considera din ce in ce mai mult cresterea inflatiei un risc esential care le ameninta portofoliile, iar activele cripto, ca Bitcoin, au fost considerate de analisti ca fiind un refugiu in fata inflatiei.

Sondajul le-a cerut respondentilor sa mentioneze trei clase de active despre care cred ca vor oferi cele mai mari randamente in urmatoarele 12 luni. 6% dintre respondenti care au ales criptomonede ca prima optiune, in timp ce 9% au ales clasa de active digitale printre primele trei optiuni.

La o intrebare, daca respondentii intentioneaza sa-si mareasca, sa mentina sau sa scada alocarile pentru clasele de active digitale (criptomonede), 1% dintre respondenti au spus ca ar creste, iar 7% au spus ca si-ar mentine alocarile in portofoliu.

Executivul Goldman Sachs, surprins de rezultatele sondajului

Mathew McDermott, Global Head of Digital Assets al Goldman, a declarat ca a fost surprins pozitiv de adoptarea tot mai mare a activelor digitale de catre managerii de active globale.

"Pe masura ce piata cripto continua sa se maturizeze, impreuna cu certitudinea de reglementare in crestere, o sectiune transversala de institutii devin din ce in ce mai increzatoare in explorarea oportunitatilor de investitii, precum si in recunoasterea impactului perturbator al tehnologiei blockchain de baza. Am fost surprins pozitiv de adoptarea tot mai mare de catre managerii de active globale, care recunosc in mod clar potentialul acestei piete”, a spus McDermott, citat de cryptopotato.com.

Tot mai multi jucatori mari din domeniul bancilor de investitii si, mai nou, al asigurarilor, aloca activelor cripto procente din ce in ce mai mari in portofoliile lor. "Gheata” s-a spart in domeniul asigurarilor in decembrie 2020, cand MassMutual Insurance Company a investit 100 de milioane de dolari in BTC.

Intre timp, rapoartele sugereaza ca Goldman Sachs a purtat discutii cu bursa cripto FTX pentru a integra tranzactiile ulterioare cu derivate.

*Raportul Goldman Sachs

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani