Grid star
eveniment

DATORIA PUBLICA A ROMANIEI – Ministerul de Finante cere bani de la populatie. Ce ofera in schimb

Ministerul Finantelor condus de Alexandru Nazare (foto) emite, incepand cu 5 mai 2021, doua noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1 si 3 ani si dobanzi de 2,95% si, respectiv, 3,35%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.
Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

-Intre 5-26 mai 2021 de la unitatile Trezoreriei Statului;
-Intre 5-24 mai 2021 pentru mediul rural si 5-25 mai 2021 pentru mediul urban prin Compania Nationala Posta Romana.

Dobanda este anuala

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni.

"Am cautat sa oferim o varianta de economisire avantajoasa pentru populatie, de aceea vom mentine politica dobanzilor atractive prin acordarea unei prime apropiata de nivelul maxim permis de cadrul legal, respectiv 100 de puncte de baza, concomitent cu neimpozitarea castigurilor aferente acestor titluri de stat. Incurajez persoanele fizice care dispun de lichiditati sa subscrie pentru titlurile TEZAUR prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului sau ale Postei Romane", a declarat ministrul Finantelor, Alexandru Nazare.
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. A fost eliminata plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice in cadrul acestor emisiuni. Alternativa de economisire a Ministerului Finantelor se bucura de un interes crescut al romanilor, veniturile aferente fiind neimpozabile.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani