Grid star
eveniment

DESPAGUBIRI PENTRU FACTURILE LA ENERGIE – Proiectul de lege a fost scris

Guvernul Citu refuza sa plafoneze preturile la energie, in ciuda explozie acestorai si a facturilor imense pe care le platesc romanii. Motiv pentru care PSD a demarat campania #JosFacturile! privind strangerea de semnaturi pentru plafonarea preturilor la energie si gaze, fiind facut si un proiect de lege.

Printre altele, PSD propune si despagubirea consumatorilor cu o parte din scumpirea suportata deja.
Legea ofera si o compensatie a scumpirilor platite deja de consumator pana la momentul intrarii in vigoare a legii.
Compensatia se acorda consumatorilor carora le-a crescut pretul la gaze si energie electrica in ultimele 6 luni dinainte de intrarea in vigoare a legii.
Compensatia este egala cu jumatate din scumpirea care a avut loc in aceste 6 luni, adica jumatatea diferentei dintre pretul platit in ultima luna si cel platit in prima luna.

Iata ce mai prevede proiectul PSD:

"Preturile din facturle de energie electrica vor fi reduse imediat cu un procent de pana 43%, in functie de contractul pe care il are fiecare consumator.
La gaz, reducerea ajunge pana la 23%, in functie de contractele pe care le are fiecare consumator.
Proiectul PSD protejeaza majoritatea consumatorilor casnici de situatia iminenta a dublarii facturilor cu utilitatile – electricitate si gaz.
Noile facturi dublate ar insemna un cost suplimentar de 5676 de lei pe an, aproximativ 1200 de euro, pentru fiecare gospodarie de salariati din Romania”.

*Cititi aici proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani